Munzar (ODS): Povedlo se, návrh na kompenzace získal podporu od všech stran

03.12.2021 12:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke kompenzacím pro živnostníky.

Munzar (ODS): Povedlo se, návrh na kompenzace získal podporu od všech stran
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Hned na 2. schůzi Sněmovny jsem se stal zpravodajem novely zákona o kompenzačním bonusu. Co vlastně znamená být zpravodajem? Ze 200 poslanců je pověřen jeden, který se o novelu „stará“. Měl by vědět, jaké k ní byly připomínky ze stran odborné veřejnosti, jak se k ní staví jednotlivé strany ve Sněmovně. Musí mít přehled o tom, jaké vznikají pozměňovací návrhy jednotlivých poslanců. Ale také by se měl snažit hledat akceptovatelné a kompromisní řešení mezi stranami, aby nějaký dobrý nápad nezapadl zbytečně pod stůl.

A ve finále vlastně řídí postup hlasování o zákonu a pozměňovacích návrzích.

Navíc jsme o návrhu jednali v tzv. režimu legislativní nouze, takže to, co normálně trvá týdny, trvalo dny a hodiny. Což například znamenalo, že jsem podobu jednoho mého pozměňovacího návrhu, který umožnil získat kompenzační bonus i novým živnostníkům s krátkou historií, řešil s náměstkem ministerstva financí o půlnoci před hlasováním. Povedlo se a získal podporu od všech stran.

Je to za mnou a novela míří do Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…