Munzar (ODS): Vláda plánovitě vytváří nepřátelské prostředí pro podnikání

14.05.2019 22:02

Komentář na facebookovém profilu k podmínkám v republice k podnikání

Munzar (ODS): Vláda plánovitě vytváří nepřátelské prostředí pro podnikání
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Vláda plánovitě vytváří nepřátelské prostředí pro podnikání.

Pátek ve sněmovně patřil EET. Ministryně Schillerová chce jeho rozšíření i na řemeslníky, kadeřnice, lékaře a mnohé další profese. Pro mě je EET vyjádřením preventivní nedůvěry k živnostníkům, kterým stát ukládá, aby si za své peníze zajišťovali vlastní kontrolu.

Stát by měl konečně nechat živnostníky na pokoji a nevymýšlet další a další byrokratická opatření, které jim mají znechutit podnikání. Naopak by si měl vážit každého člověka, který se neválí doma, ale vykonává nějakou činnost a přispívá k národní ekonomice.

Navíc u EET ani není jasné kolik a jestli vůbec něco přináší do státního rozpočtu. Jisté je jen to, že pořízení a provoz on-line kontroly musí živnostníci sami zaplatit a zajišťovat. Navíc je s tímto systémem spojeno mnoho pokut za absurdní administrativní pochybení (např. nepřeřízení času ze zimního na letní). U 3. a 4. vlny navíc ministerstvo nebude schopno systém zkontrolovat, takže na to zase doplatí jen ti poctiví.

Ministerstvo financí bez rozmýšlení od začátku odmítalo veškeré návrhy, které jsme k EET i ke kontrolnímu hlášení podali.

Moje páteční vystoupení bylo zatím mé nejdelší. Paní ministryni asi nejvíce vadilo to, že jsem jí shrnul příklady nadužívání pravomocí finanční správou za poslední dobu. A těch není málo.

P.S.: O snížení DPH u vybraných činností jsme hlasovali už v březnu při schvalování daňového balíčku. Tehdy vládní poslanci snížení DPH nepodpořili. Kdyby byli pro, tak už nižší DPH na vodné a stočné a další mohlo být dávno schváleno.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…