Munzar (ODS): Vysoké regulace jsou znakem nedůvěry k lidem

17.05.2019 5:35

Komentář na facebookovém profilu k regulacím

Munzar (ODS): Vysoké regulace jsou znakem nedůvěry k lidem
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Politika není jen o konkrétních paragrafech, ale také o tom, co vše má vlastně stát dělat a do čeho vstupovat. Má se stát vodit občany za ruku? Chovat se k nim jako k dětem, které je třeba vychovávat? Podle mě ne. Stát má nastavit pravidla a ty pak vymáhat, ale žádným zákonem nedokáže "ochránit" lidi před nimi samými.

Svoboda a svobodná vůle sice znamená riziko špatného rozhodnutí, ale s každou novou regulací, s každým novým zákonem, si kousek svobodné vůle ubíráme.

Tímto způsobem vzniká nároková společnost, kde si každý myslí, že stát za něj vždy vše vyřeší a pokud se někdo chová nezodpovědně, nemůže pak za to on, ale stát.

Je to de facto odvěký střet levice a pravice, který se odehrává u většiny návrhů zákonů. Akorát se tento boj o malý či velký stát ukrývá do nových hávů. Když někdo říká, že už to dnes neplatí, tak se mýlí.

Z mnohých návrhů této vlády to jen čiší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…