Nacher (ANO): Jedno ponaučení ze slovenských voleb přeci jen vyplývá

06.10.2023 20:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakci ministra vnitra Rakušana na výsledky slovenských parlamentních voleb

Nacher (ANO): Jedno ponaučení ze slovenských voleb přeci jen vyplývá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Ještě jeden návrat k volbám na Slovensku - podle ministra vnitra Rakušana (STAN) má pro nás být výsledek slovenských voleb „varováním a ponaučením”.

Shrňme základní výstup ze sobotních voleb u našich východních sousedů: Ze slovenského zákonodárného sboru vypadly všechny extremistické strany. Na prvních třech místech se umístily dvě sociálně-demokratické a jedna liberální strana. Vítězný SMER-SD ve svém volebním programu uvádí, že za nenahraditelné považuje členství SR v EU, podporuje rovnocenné partnerství s EU a USA a plnění závazků, plynoucích z členství v NATO, či všemožné způsoby humanitární pomoci Ukrajině.

V čem vidí ministr vnitra tak zásadní chybu, selhání, ohrožení? V tom, že si občané suverénního státu v demokratických volbách zvolili proevropsky smýšlející zástupce?

Je navíc zcela absurdní a ironické, že elitářskou, arogantní, rádoby moralistickou větu tohoto typu vyřkne zrovna předseda hnutí, které je díky kauze Dozimetr (v níž nalézají světlo světa další a další ve skříni dosud ukrytí kostlivci) spojeno s organizovaným zločinem a korupcí a které se ve volebních průzkumech pohybuje s 5,3 % na hranici, potřebné ke vstupu do Sněmovny.

Jedno ponaučení však ze slovenských voleb přeci jen vyplývá: Pokud se vítězem voleb nestanete vy nebo váš osobní favorit, automaticky to neznamená, že ve volbách zvítězily „ruské dezinformace”, „dezoláti”, „zlo” nebo „špatný názor”.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Primátor Zarzycký: Vláda salámovou metodou pokračuje v destrukci České pošty

16:14 Primátor Zarzycký: Vláda salámovou metodou pokračuje v destrukci České pošty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k České poště.