Nacher (ANO): My jenom rušíme zákaz. To vy pořád něco někomu zakazujete

08.03.2019 15:30

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 3. 2019 k návrhu poslanců Patrika Nachera, Jaroslava Faltýnka, Martina Kolovratníka, Zbyňka Stanjury a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě

Nacher (ANO): My jenom rušíme zákaz. To vy pořád něco někomu zakazujete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Děkuji. Já jsem to už nevydržel. Já, za prvé, zcela zásadně odmítám tu demagogii, že kdo navrhl tenhle zákon nebo tuhle změnu, tak někoho nutí chodit do práce, a kdo to brání, tak je tady největší obránce zaměstnanců, spotřebitelů apod. Takhle to není. Znova opakuji, my tady neříkáme, my tady vlastně jenom rušíme zákaz. My rušíme zákaz. To vy pořád něco někomu zakazujete. My říkáme tu možnost. A teď kolega Bláha, já na něj jinak reagovat nebudu, abychom to neprodloužili o hodinu, ale on si teď protiřečil. On říkal, že už jsou některé provozy nebo některé řetězce, které se samy rozhodly, že zavřou na všechny svátky i bez toho zákona. Já jsem tady dával příklad i na tom veřejném slyšení, že jsou některé provozovny, restaurace, kavárny, které mají zavřeno třeba každou neděli nebo každé pondělí, že mají sanitární den. Nepotřebují k tomu zákon. A také mají kolem sebe všude konkurenci. My říkáme mít možnost otevřeno, ne že to je mus, že to je povinnost. To je jedna věc.

Druhá. Jinými slovy, my neříkáme buď, anebo, že když se to dostane do toho zákona, že všichni budou mít automaticky otevřeno, všichni budou muset dodávat.

A pro kolegu Grospiče prostřednictvím pana předsedajícího. Já už jsem před tím varoval kolegy z KDU-ČSL. Já bych v tomto případě, být vámi, neargumentoval, prosím pěkně, jak to funguje v zahraniční. 26. března tady budeme mít manželství pro všechny, takže tam to také platí ve všech zemích v západní Evropě, tak se těším, jak budete hlasovat a jak tímhle budete argumentovat. Tak buď tady máte argumenty, anebo když už vám dojdou a vyschnou, tak se vždycky vytasíte s tím, jak to funguje někde jinde, jak se vám to hodí. A když pak bude jiný zákon, tak tím zahraničím argumentovat nebudete! Tak takhle ne!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.