Nantl (ODS): Kvalita ve vzdělávání je výsledkem dlouhodobé systematické práce

26.05.2022 7:37

Nominujte osobnosti na Zlatý tahák do konce května

Nantl (ODS): Kvalita ve vzdělávání je výsledkem dlouhodobé systematické práce
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

Cena za pedagogický leadership se blíží do finále. Široká i odborná veřejnost může nominovat osoby (učitele, ředitele, radní…) i instituce (školy, obce i školské rady…) do konce května. Ocenění Zlatý tahák je spuštěn prvním rokem a je určen pro ty, kdo dokáží dlouhodobě motivovat, pomáhat i vést. Hlavním kritériem jsou konkrétní dopady na vzdělávání. 

Anketa

Jste pro schválení „manželství pro všechny“?

3%
95%
hlasovalo: 17409 lidí

Nejedná se o běžnou učitelskou cenu, která je známá v jiných krajích. Ocenění Zlatý tahák získává největší tahoun týmu. „Kvalita ve vzdělávání nevzniká nahodile, je výsledkem dlouhodobé, systematické práce. Právě to chceme ocenit a zvýraznit, jako příklad a inspiraci pro ostatní. Cesty ke kvalitě mohou být různé, společným jmenovatelem je promyšlená pedagogická koncepce, týmová spolupráce a dobrá komunikace školy či učitele s žáky a rodiči,“ vysvětluje Jiří Nantl - náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Možnost nominovat má každý. Jednoduše přes online formulář na webu www.vim-jmk.cz. Všechny nominované posoudí odborná rada, která vznikla pod záštitou náměstka Jiřího Nantla. Členy rady jsou uznávaní ředitelé škol, zástupci České školní inspekce a dalších státních subjektů i akademické sféry. Výherce vybere odborná rada v průběhu června a slavnostní vyhlášení proběhne na začátku nového školního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…