Navrátil (ANO): Parkoviště v centru Přerova se na šest týdnů uzavře, bude opraveno a opatřeno závorami

20.10.2023 13:32 | Tisková zpráva

Parkoviště v centru Přerova dostane závory. Nový systém by měl zamezit tomu, aby tam řidiči parkovali auta bez zaplacených parkovacích lístků, jak se to v minulosti dělo.

Navrátil (ANO): Parkoviště v centru Přerova se na šest týdnů uzavře, bude opraveno a opatřeno závorami
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Teď už bez uhrazení parkovného neodjedou – závora jim to zkrátka nedovolí. Odstavná plocha v Kratochvílově ulici projde od 30. října do 10. prosince celkovou rekonstrukcí, kterou budou provádět Technické služby města Přerova. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31658 lidí

„Čeká nás pokládka nového asfaltového povrchu parkoviště, realizace vjezdových a výjezdových zvýšených refýží, montáž vsakovacích tvárnic včetně drenáže a zasakovacích bloků, instalace nového parkovacího systému včetně rozvodů kabelů, instalace nového svislého a vodorovného dopravního značení, a nakonec provedeme terénní úpravy,“ popsal jednatel technických služeb Petr Měřínský. Za všechny práce včetně instalace parkovacího systému s vjezdními i výjezdními kamerami zaplatí město bezmála 2 a půl milionu korun i s DPH. „Zavedení závor ocení všichni řidiči, kteří jsou zvyklí na placeném parkovišti platit, tedy těch slušných řidičů se nový systém téměř nedotkne. Závory budou osazeny kamerami, které umožní čtení registračních značek, systém bude rychlý – obdobný jako v nákupních centrech,“ doplnil náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil.

Opravou projde v závěru října i parkoviště v Petřivalského ulici. Za opravu parkovací plochy a přilehlých chodníků dá město 617 tisíc korun. „Od 23. října do 19. listopadu tu na parkovišti dojde k výměně silničních obrub, výškové úpravě poklopů a pokládce nového asfaltového krytu – ale také k přehutnění a přespádování podloží přilehlého chodníku, na který bude položena nová dlažba,“ řekl jednatel Měřínský. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.