Navrátil (KDU-ČSL): Sloučením provozů dostanou klienti kvalitnější jídlo

27.02.2018 7:37

Domov Duha v Novém Jičíně, který je příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje, otevřel nový stravovací provoz.

Navrátil (KDU-ČSL): Sloučením provozů dostanou klienti kvalitnější jídlo
Foto: kdu.cz
Popisek: Jiří Navrátil (KDU-ČSL)

V moderní kuchyni v budově na Hřbitovní ulici se bude připravovat jídlo nejen pro všech 220 uživatelů sociálních služeb domova, ale také pro veřejnost. Rozvážet ho bude nový elektromobil, který spolufinancoval Moravskoslezský kraj.

Domov Duha poskytuje sociální služby seniorům a lidem s demencí ve dvou objektech v Novém Jičíně. V každém z nich se připravovala pro klienty strava, prostory však byly zastaralé a nevyhovující.  Moravskoslezský kraj coby zřizovatel Domova Duha se proto rozhodl kuchyň centralizovat a zmodernizovat.

 „Sloučením dvou stravovacích provozů do jednoho a zavedením moderních technologií dostanou uživatelé sociální služby jídlo ve vyšší kvalitě a výrazně se také sníží provozní náklady,“ řekl náměstek hejtmana pro sociální záležitosti Jiří Navrátil. Dodal, že náklady na tuto investiční akci dosáhly 10 milionů korun, z toho 8 milionů poskytl Moravskoslezský kraj.

 „Nově zrekonstruovaný stravovací provoz umožňuje výrobu 400 jídel, z toho 300 pokrmů bude chystáno pro uživatele a zaměstnance Domova Duha. Dalších 100 obědů bude možno nabídnout veřejnosti. Už teď mají občané města o naše obědy velký zájem,“ uvedla ředitelka organizace Domov Duha Dana Jančálková.

Jiří Navrátil

  • KDU-ČSL
  • Politika už musí být konečně službou lidem.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…