Nečas: Podporujeme praktické kroky ke snížení nezaměstnanosti

10.06.2013 17:48

Nezaměstnanost je v Evropské unii velmi bolestivý problém. Premiér Petr Nečas to řekl po dnešním setkání s Bernadette Ségolovou, generální tajemnicí Evropské odborové konfederace.

Nečas: Podporujeme praktické kroky ke snížení nezaměstnanosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Hovořili spolu o sociální politice v Evropské unii. V této souvislosti upozornil český premiér na problém nezaměstnanosti mladých lidí.

„Některé aspekty nezaměstnanosti, jako je nezaměstnanost mladých lidí, mohou přinést velmi nepříznivé politické a sociální dopady nejenom v současnosti, ale i v budoucnosti,“ uvedl premiér, podle kterého je nezbytné mít odvahu provést reformy na trhu práce.

Reformy sociálního systému a trhu práce prováděné od roku 2007 vedou k tomu, že Česká republika dosahuje dlouhodobě šesté až osmé nejnižší nezaměstnanosti v rámci Evropské unie. „Je zde praktický příklad, že když se provedou tyto nezbytné reformní změny, že to vede ke snížení nezaměstnanosti,“ dodal český předseda vlády.

Bernadette Ségolová po schůzce s premiérem Petrem Nečasem uvedla, že opatření přijatá evropskými zeměmi na podporu boje proti hospodářské krizi neuspěla a je zapotřebí změn. „Je třeba změnit politiku a začít investovat do nového růstu, který by také zlepšil situaci na trhu práce. Nutné jsou strukturální změny, které znamenají i pružnost v oblasti pracovních podmínek. A proto je zapotřebí, aby nebyly diktovány shora, ale došlo k jejich přijetí na základě diskuse všech sociálních partnerů,“ uvedla generální tajemnice Evropské odborové konfederace.

V souvislosti s nadcházejícím červnovým summitem Evropské rady, jehož tématem bude mimo jiné i otázka nezaměstnanosti, zdůraznil český premiér nutnost takového dialogu a řešení v rámci celé Evropské unie.

„Shodli jsme se na nezbytnosti sociálního dialogu se sociálními partnery i na evropské úrovni a ujistil jsem Bernadette Ségolovou, že na nadcházejícím jednání Evropské rady bude Česká republika podporovat praktické kroky, které povedou ke snížení nezaměstnanosti v Evropské unii,“ řekl premiér Nečas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.