Nedbálek (ČS): Pandořina skříňka poslance Humla

13.07.2014 19:42

Perta Kvitová by měla být vyznamenaná prezidentem republiky při příležitosti státního svátku. Přemístěním svého trvalého bydliště totiž upozornila na absurdně vysoké zdanění v České republice.

Nedbálek (ČS): Pandořina skříňka poslance Humla
Foto: Česká suverenita
Popisek: JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD.

Svým článkem na facebooku otevřel poslanec Huml Pandořinu skříňku, ale myslím, že si ani neuvědomil jakou?  Prezentoval názor, že by lidé danící příjmy mimo ČR, měli automaticky ztratit české občanství. Podnět k vyslovení zmíněného názoru poslance Humla dala dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, která veřejnosti sdělila, že se kvůli daním přestěhovala do Monaka.

Já jsem měl jsem obrovskou radost z úspěchů Petry Kvitové a pocítil jsem neskutečnou hrdost, že je občanem České republiky. Je to skvělá reklama pro naši republiku a můžeme být všichni hrdí, že máme takového vynikajícího sportovce. Můj názor je takový, že Perta Kvitová by měla být vyznamenaná prezidentem republiky při příležitosti státního svátku.

Přemístěním svého trvalého bydliště totiž upozornila na absurdně vysoké zdanění v České republice.

U úspěšných sportovců to většina občanů chápe a i schvaluje jednání těchto celebrit. Tento problém jsem , ale nechtěl zdůrazňovat. Daleko horší situace je u úspěšných podnikatelů. Zde nastupuje závist a totální kriminalizace ze strany státních orgánů, šetření policie a podobně. Přitom úspěšní podnikatelé vytvářejí ze svého zisku tolik potřebná pracovní místa.

Přímé daně jsou příliš vysoké. Daňový systém je zbytečně komplikovaný .Mělo by se jít cestou obrácenou. V minulosti jsem používal heslo, "daně zvyšují jenom političtí impotenti". Cílem je daně nezvyšovat, ale naopak snižovat. Najednou by se vybralo víc, jak dokazuje křivka jednoho teoretika. Existuje bod kdy už zvyšováním míry daní neroste vybraný objem daní, ale výběr daní se od určitého bodu snižuje. Je to něco jako v otrokářské době produktivita práce nemohla konkurovat s průmyslovou dobou s její produktivitou se svobodnými lidmi.

Pseudolevicové strany by chtěly ještě více zdaňovat a nejlépe progresivně ve smyslu " čím větší příjmy - tak musí být větší daně - neboť vice peněz schopní lidé stejnak nepotřebují - a přece potřebných je více - a Ti to bezproblémově spotřebují, a když ne, tak více otevřou ústa a ruce - a peněz bude opět nedostatek tak ještě více zdaňme úspěšné".

Dále peníze vybrané z daní tak nějak ve státě vysublimují, ani nevíme kde, a nebo se vyhodí na zbytečnosti. Náš stát musí začít efektivně hospodařit a chovat se tak, aby měli lidé více chuti daně platit. A teď už bohužel vidíme, že současný government rozhodně nebude motivací občanům k pocitu sounáležitosti s naší zemí a nepodporuje naši hrdost, že jsme občany České republiky.

Já pocházím ze Zlínska, ctím tradici Tomáše Baťi, kdy se mu podařilo, ve svých zaměstnancích vybudovat hrdost na svoji práci, firmu, spolupracovníky. Měli obrovskou zodpovědnost vůči firmě, rodině i sobě. Celý svůj čas věnovali odříkání, prací, vzdělání a hledání nových netradičních řešení. Výsledky se časem zákonitě dostavily.

JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD.
kandidát do senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Nedbálek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie