Nejezchleb (KSČM): Hrajte fér, pane Bělobrádku

20.07.2015 11:03

Česká republika by měla prioritně přijmout migranty, kteří prchají před Islámským státem. Postarat by se o ně měly církve a neziskové organizace, je přesvědčen předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Nejezchleb (KSČM): Hrajte fér, pane Bělobrádku
Foto: KSČM
Popisek: Radek Nejezchleb

Šéf lidovců tvrdí, že se už církve hlásí k tomu, aby těmto uprchlíkům pomohly. »Ekumenická rada církví se připojila k apelu, jednotlivé farnosti a rodiny se hlásí. Je to jedno z řešení, jak pomoci skutečně potřebným, neudělat si problémy do budoucna a být solidární se státy EU,« míní předseda lidovců. Tak by v Česku podle něj nemusely vzniknout - mnohými obávané - uprchlické tábory. »Poláci přijali tisíc křesťanských uprchlíků a nebyl s tím žádný problém,« doplnil Bělobrádek.

Věru zajímavý článek přinášející informace o tom, jak chudé církve poskytnou pomoc pro uprchlíky, ovšem křesťanské. Tento projev lidovců připomíná mi, že se blíží volby do samosprávných krajů. Bylo by tudíž poctivé říci, jak to s tou pomocí církví opravdu vypadá. Vzhledem k tomu, že v současné době se církev soudí o každý obraz a pozemek či věci nemovité pomocí soudních žalob - a k tomu svatá církev dostává od státu každý rok miliardy - si nedovedu představit, že jde o pomoc nezištnou. Bylo by poctivé od předsedy lidovců říci, že církve pomohou za své peníze, ve svých získaných objektech, a svými zaměstnanci tak, jak se při odluce církve od státu sluší! Toto nicméně nezaznělo. Jsem přesvědčen, že církve by pomohly na účet státu, a bez znalosti bezpečnostních pravidel, umožnit pobyt případných teroristů na území ČR. Uprchlík, který je v situaci bezvýchodné, klidně sdělí, že je křesťan.

Co jsem chtěl čtenářům sdělit? Především upozornit na to, že v případě odluky státu od církve by měla sama církev deklarovat, že její pomoc je celkově nezištná. Probíhala by tedy na účet církve. Po státu by pochopitelně měla chtít bezpečnostní prověření u případných adeptů o azyl, a to za účelem vyřazení těch žadatelů, kteří by mohli republice potenciálně škodit. Prostě, aby nedošlo k tomu, že by se na našem území z umístěných azylantů stali džihádisti, jež by zakládali síť spících buněk. Čekám, zda se Pavel Bělobrádek vydá na cestu altruismu.

Radek NEJEZCHLEB, zastupitel města Jindřichův Hradec za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …