Nejezchleb (KSČM): Nenechme Babiše ovládnout kraje

05.10.2016 4:33

KSČM během čtyř let v mnoha krajích dokázala, že umí být lidem blíž, umí řešit jejich problémy a že hlas pro komunisty nezůstane ztracený.

Nejezchleb (KSČM): Nenechme Babiše ovládnout kraje
Foto: KSČM
Popisek: Radek Nejezchleb

Za pár dnů nás čekají krajské a senátní volby. Při této příležitosti můžeme doslova na každém rohu vidět šéfa hnutí ANO Andreje Babiše s novým vousatým image, kterak se vyjímá na billboardech, a u něj se krčí coby statista nějaký ten kandidát, či kandidátka pro krajské volby. Někdy to působí až děsivě, to když se člověk vyhoupne autem na kopec, do očí ho zasáhne billboard s panem Babišem, a hned vedle se tyčí například upoutávka na Dinopark. Inu, co naplat, v těchto volbách prozatím může mocný oligarcha sahat do svého bezedného pytle. Ostatní strany takovéto štěstí nemají.

Také KSČM si nemůže dovolit, aby celou Českou republiku "vytapetovala" svými billboardy. Naše strana však sází na početnou členskou základnu, v níž naši členové mají děti, příbuzné a známé. Je zapotřebí, abychom všechny dostali k volbám. Tudy vede cesta, neboť volební účast v krajských volbách byla vždy okolo 40 %. Zde by měla být naše síla. Lidem je zapotřebí otevřít oči, neboť kraje nelze řídit jako firmy, na což velmi správně upozorňuje předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

Uvědomme si, že v předešlých krajských volbách 2012 komunisté zvítězili v kraji Karlovarském a Ústeckém, v němž coby hejtman působí úspěšný a populární Oldřich Bubeníček.  Nadto KSČM spolu se sociální demokracií vládne v osmi krajích. Nyní hrozí nebezpečí, že podivný středo-pravý slepenec mocného oligarchy se bude snažit narušit krajská spojenectví KSČM a ČSSD. Ač je hnutí ANO v současnosti se soc. dem.  "na nože", obě strany již čekají, kterak si po volbách padnou kolem krku. Troufám si uvést, že nadcházející volby jsou v lecčems významnější nežli volby sněmovní. Občané by si měli uvědomit, že v krajích se rozhoduje o jejich regionu a života v něm.  A to se týká nejen dopravní obslužnosti či zdravotnictví, ale i ostatních odvětví.

Na Jindřichohradecku jsme se opět vydali formou kontaktní kampaně, která se nám osvědčila již několikrát v předešlých volbách. Je důležité pořádat akce pro lidi, mluvit s nimi o jejich problémech, naslouchat jim a vysvětlit nabízená řešení. Během několika dnů kontaktní kampaně jsme navštívili téměř všechny obce okresu. Těší mě, že reakce a ohlasy od občanů byly veskrze pozitivní. Při letošní kampani jsem se s negativními názory proti nám již mnohokrát nesetkal, spíše naopak. Lidé KSČM berou čím dál víc. Ty tam jsou někdejší strašení návratem komunistů z úst pravice, představované dnes již značně rozloženou ODS. Občané si obrázek o KSČM udělali sami, což je dobře. V srpnu jsme pak u nás na Jindřichohradecku uspořádali jízdu parním vlakem, akce se zúčastnilo na sedm stovek lidí. Na parní jízdu se v době prázdnin sjeli lidé nejen z našeho regionu, ale z celé republiky. Je důležité, že lidé si mezi sebou řekli: "Ano byli jsme tam a tam, jeli jsme parním vláčkem a byl u toho i doprovodný program pro děti, a představte si, oni to pořádali komunisti!"

Na uspořádání úspěšného parního vláčku se organizačně mimo jiné podílel OV KSČM Jindřichův Hradec i OV KSČM Jihlava, kteří ukázali, že svoji práci dělají dobře a mají velmi dobré nápady. Vyzdvihl bych především Helenu Vrzalovou, kandidátku v senátním obvodu Jihlava, jež měla velký podíl na celém doprovodném programu pro děti. Dle mého soudu Helena Vrzalová je skvělou volbou pro jihlavský senátní obvod, který zasahuje i do okresu JIndřichův Hradec.

A ještě si dovolím drobnou poznámku - lidé u nás v Jihočeském kraji, se při  výlepech plakátů, potkali s těmi, kdo vylepovali předvolební plakáty pro ANO a přitom měli za úkol strhávat plakáty ostatních. Tyto metody zavánějí politickým hyenismem. Babišovo hnutí se patrně inspirovalo někdejšími předvolebními praktikami ODS.

Věřím, že 7. a 8. října všichni naši voliči a sympatizanti nezůstanou doma, ale půjdou k volbám. KSČM během čtyř let v mnoha krajích dokázala, že umí být lidem blíž, umí řešit jejich problémy a že hlas pro komunisty nezůstane ztracený.

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu