Nekl (KSČM): Budou potrestáni skuteční viníci?

05.01.2016 4:31

Moravskoslezský kraj má nad sebou Damoklův meč s hrozbou uzavření nejen Dolu Paskov na Frýdecko-místecku, ale začíná se hovořit i o uzavření Dolu Lazy v Orlové.

Nekl (KSČM): Budou potrestáni skuteční viníci?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Na Dole Lazy dnes pracuje téměř 1 100 lidí. Představitelé odborů hovoří o tom, že pokud útlum nebude náhlý, může se na to společnost i horníci připravit. O situaci v OKD jedná také vláda. Ministři avizují vytvoření pracovní skupiny, která by především měla řešit pomoc horníkům a dalším zaměstnancům, které propouštění patrně postihne. Podle ministerstva průmyslu a obchodu by těžba v některých šachtách mohla pokračovat až do roku 2020. Jenže odpovědnost za tuto situaci v těžařské firmě by měli nést především její vlastníci. A tak doufejme, že česká vláda pomůže hlavně ohroženým horníkům a lidem z pomocných provozů a nebude dotovat činnost v soukromé společnosti. Současně je však nezbytně nutné, aby byly dořešeny problémy, které vznikly prodejem OKD. Nebýt tohoto poměrně neuváženého kroku, mohli bychom být těchto problémů ušetřeni. Vždyť někteří z aktérů tehdejšího prodeje sedí dokonce v dnešní vládě, jež se chlubí tím, že horníkům pomůže. Měla by však mít dosah volat k zodpovědnosti viníky této situace.

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce