Němcová (ODS): Opozice nehledá jenom to špatné na všech krocích vlády

03.03.2020 22:01

Projev na 41. schůzi Parlamentu České republiky dne 3. března k opatření Ministerstva zdravotnictví v souvislosti s šířením koronaviru

Němcová (ODS): Opozice nehledá jenom to špatné na všech krocích vlády
Foto: Repro YouTube
Popisek: Miroslava Němcová na 29. kongresu ODS (18.1.2020)

Děkuji za slovo. Vážené dámy a pánové, já se chci ohradit proti těm tezím, které tady zazněly, že opozice hledá jenom to špatné na všech krocích vlády v souvislosti s tím, co se děje nyní s tou nákazou, která se Českou republikou a Evropou a světem šíří. Prostě to není pravda. Já jsem očekávala, že tato debata - byla jsem vděčná za to, že byla zahájena, že ji vedeme - nás společně může přivést k tomu, abychom si řekli, co funguje a co nefunguje a co je třeba udělat dál. A jestliže tedy se bavíme například o chaosu, tak já fakt nerozumím tomu a vracím se k tomu biatlonu, proč byl zrušen biatlonový závod na Vysočině. Přijala bych to jako rozhodnutí vlády, kdyby se týkala i ostatních sportovních událostí, například toho fotbalu nebo hokeje, ale tento argument o tom, že tam přijíždí zahraniční účastníci, zahraniční diváci, já prostě neberu.

Vy se nepohybujete v Praze? Vy nejezdíte městskou dopravou v Praze? Vy nevnímáte, že do Prahy přijíždí tisíce, desetitisíce, statisíce návštěvníků z celé planety každý měsíc? Vám se nezdá normální, že by se tedy měla zavřít veškerá doprava v Praze a nějak ochránit Prahu, tak jako teď chcete chránit Nové Město a Vysočinu? Když jedno, tak i druhé. V tom je ta nelogičnost. O tomto se bavíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie