Neubauer (ČSSD): Senioři mohou využít právní radu i během prázdnin

15.07.2015 20:20

Již několik let využívají senioři třetího plzeňského obvodu bezplatnou právní poradnu, která je zaměřena na řešení různých právních záležitostí. Odborníci zde odpovídají na specifické otázky, pomáhají řešit právní problémy, anebo požadavky na právní služby zařazují přesně do uvedených oblastí práva.

Neubauer (ČSSD): Senioři mohou využít právní radu i během prázdnin
Foto: red
Popisek: Radislav Neubauer, Starosta MO Plzeň 3

Služba bezplatné právní poradny pro seniory poskytuje právní poradenskou službu jednak ve věcech jednoduchých, ale také ve věcech komplikovanějších
a spletitých. Umožňuje nasměrování zájemce a jeho konkrétního případu tak, aby jej mohl řešit nebo věděl, na jaké orgány se má obrátit.

Důležité je však vědět, že se nejedná o provádění úkonů ve věci - např. sepisování smluv či podání nebo zastupování před soudy, úřady, organizacemi či třetími osobami.

Právní poradenství je zajištěno prostřednictvím kvalifikovaných advokátů s dlouholetou praxí zejména v těchto oblastech: právo občanské, rodinné, bytové, dědické. Právní poradenství se neposkytuje v oblasti trestněprávní či obchodně - právní. „Chtěl bych vyzvat všechny ty seniory, kteří potřebují právní radu, aby neváhali
a kontaktovali příslušnou pracovnici úřadu, která jim zajistí termín schůzky s advokátem. Jeho služby jsou zajištěny i během prázdninových měsíců“, říká starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

Kontaktní osobou na ÚMO Plzeň 3 je paní Olga Sammerová na telefonním čísle 378 036 472. Termíny o prázdninách jsou: 20. července  8:00 - 12:00 – 13:00 - 17:00 hod. a 17. srpna  8:00 -12:00 – 13:00 - 17:00 hod. Právní poradna je určena lidem starším padesáti let, kteří mají trvalé bydliště na území třetího plzeňského obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice