Nezávislí: Zemřel František Zwyrtek, dlouholetý předseda hnutí

13.02.2017 16:32

Ve středu 8. února 2017 zemřel náhle po těžké nemoci František Zwyrtek, dlouholetý předseda politického hnutí NEZÁVISLÍ. Odešel ve věku 56 let.

Nezávislí: Zemřel František Zwyrtek, dlouholetý předseda hnutí
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

František Zwyrtek stál za více politickými osobnostmi, se svým hnutím přivedl do Evropského parlamentu Vladimíra Železného a Janu Bobošíkovou, do Senátu Lianu Janáčkovou a Jitku Seitlovou. Jeho hnutí bylo úspěšné v komunálních a krajských volbách. V posledních letech byl oporou své manželce, advokátce Mgr. Janě Zwyrtek Hamplové, v jejím projektu MUNICIPAL, který se věnoval aplikaci práva v obcích, městech a krajích.

Jeho život je spjatý s Českým Těšínem, kde byl výraznou osobností místní politiky, poslední roky žil s manželkou v Olomouckém kraji, kde kandidoval jako lídr v posledních krajských volbách. Mnohokrát vystupoval v televizním diskuzním pořadu Politické spektrum, a psal osobité názorové články na Parlamentních listech.

František Zwyrtek patřil mezi respektované osobností, a nikdy se netajil sými názory, jakkoli by byly otevřené. Zprávu o úmrtí pana Františka Zwyrtka zveřejnila v těchto dnech manželka Jana Zwyrtek Hamplová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu