Niedermayer (TOP 09): Děkuji všem, kteří přišli volit

25.05.2014 22:29

Výsledky evropských voleb budeme znát až dnes před půlnocí. Tehdy se také dozvíme, kolik našich kandidátů nakonec zasedne v Evropském parlamentu - nezávisle na tom ale vedení TOP 09 i naši kandidáti děkují všem, kteří nakonec přišli k volebním urnám.

Niedermayer (TOP 09): Děkuji všem, kteří přišli volit
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

"Dnes večer budou zveřejněny výsledky voleb do Evropského parlamentu. Dovolte, abych ze srdce poděkoval všem našim voličům, příznivcům a sympatizantům za aktivní účast ve volbách. Slibuji, že žádný hlas nepřijde nazmar a že bude přeměněn v odpovědnou politiku v EU," slibuje první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, s poděkováním přišel i lídr kandidátky.

"Dovoleno. Díky moc těm, kteří šli volit přes nepřízeň či naopak přílišnou přízeň počasí. Všem, kteří nás podporovali, patří již teď velký dík,“ napsal na svůj Facebookový profil lídr kandidátky Luděk Niedermayer.
Za podporu poděkoval také Jiří Pospíšil, který své poděkování spojil chvíli před uzavřením místností i s poslední výzvou, aby lidé k volbám šli. "Kdo ještě nebyl volit - podle prozatímní volební účasti v podstatě mluvím skoro k Vám všem.. Prosím, pojďte k volbám. Nenechte ostatní, aby vybírali za Vás. Moc děkuji všem, kteří mi zde i při osobních setkáních vyjadřují podporu, moc si jí vážím," napsala „dvojka“ kandidátky TOP 09 a Starostů.

Výsledky voleb do Evropského parlamentu by měl Český statistický úřad zveřejnit v neděli po 23. hodině. Mezi uzavřením volebních místností a chvílí, kdy bude jasno, který kandidát se skutečně stane europoslancem, je tak nebývalá časová prodleva.

"Tedy řeknu vám, že z pohledu kandidáta je čekání na oficiální výsledky voleb opravdu ukázkovým příkladem krutého a nelidského zacházení, které je jinak v našich končinách zapovězeno... Jasno bude za 25 hodin. Děkuji všem, kterým osud Evropy nebyl lhostejný a svůj názor vyjádřili ve volbách," napsal na svůj profil Stanislav Polčák, který do EP kandiduje ze třetího místa.

K volbám nakonec nemohl dorazit senátor Jaromír Štětina, spolu s místopředsedou TOP 09 totiž monitorují v rámci mise OBSE volby na Ukrajině. TOP 09 proto v pátek na Facebooku začala shánět dva hlasy na tyto dva politiky, kteří sice volit chtěli, ale nemohli. „Pokud však máte nějaké nerozhodnuté známé, prosím, zamyslete se nad výzvou Marka Ženíška a Jaromíra Štětiny - jelikož sami kvůli misi OBSE na Ukrajině volit do Evropského parlamentu nemůžou, hledají za sebe hlas od nerozhodnutého voliče,“ vyzval své fanoušky na facebooku Leoš Heger.
Martina Týblová, tisková mluvčí

Větší verzi infografiky si můžete prohlédnout zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…