Niedermayer (TOP 09): Drzost bez limitů

01.08.2019 19:58

Komentář na facebookovém profilu k myšlence premiéra Babiše hradit sociální politiku z dotací EU

Niedermayer (TOP 09): Drzost bez limitů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Myšlenka na to, že sociální (ale spíše volební) politiku podpory porodnosti „zaplatí Brusel“ (tedy daňoví poplatníci Německa, Francie, Itálie či Skandinávie, kde to obvykle z demografií taky není slavné), představuje další ukázku českého pohledu na Unii. Zde díky „asertivitě“ pana premiéra, dotaženou ad absurdum.

Peníze od Unie mají sloužit k tomu, abychom, v co nejkratším čase zvýšili naši životní úroveň, a nikoliv k náhradě rozpočtových výdajů nebo získání volebních preferencí. Tento přístup navíc povede k tomu, že s tím, jak bude unijních peněz ubývat (velká část naší země má docela blízkou životní úroveň s regiony na západ od nás), budou růst naše rozpočtové problémy.

A to nemluvím o tom, že cesta „přes dávky“ ovlivní bezesporu mnohem menší část populace (a vytvoří vedlejší problémy a náklady) než vytvoření podmínek pro to, aby rodiče dětí mohli, pokud chtějí či potřebují, pracovat. Ale to je pro tuto vládu, stojící na PR a jen málo skutečných změn k lepšímu, moc složité (bohužel stejně jako ty před ní, které v tom udělaly jen málo, pokud něco).

P.S. Nabízí se otázka, co bude dál. Zda poté, co nejprve pan premiér tvrdě požadoval, abychom si o penězích „z Bruselu“ rozhodovali sami (a na jistě přitom pomyslel i na své firmy), nyní chce, aby „Brusel zaplatil“ navržené sociálně-volební dávky (které poslouží “prchalovské“ PR mašinerii), nedojde také na podporu miliardářů v potížích. Nějakou „přímou, jednoduchou dávkou“, samozřejmě z bruselských peněz. Aby nemuseli vymýšlet, jak se k unijním miliardám oklikami dostat…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.