Niedermayer (TOP 09): Jsem opravdu moc rád, že mladé programování baví

16.05.2022 11:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k programování a technologickému rozvoji.

Niedermayer (TOP 09): Jsem opravdu moc rád, že mladé programování baví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Během celého dubna mohli mladí programátoři a programátorky hlásit své projekty do prvního ročníku online přehlídky IT projektů Coolest Projects Česko. A nakonec se sešlo úžasných 28 projektů od 33 účastníků z celé České republiky. Nejmladším bylo jen 8 let. A nešlo tu až tak o nějaké složité programování, ale o možnost pochlubit se ostatním s vlastním projektem ať už ve Scratchi, pomocí Arduinu, microbitů, ozobotů. Jeden už z pokročilejších projektů najdete v článku pod postem od kluků z CoderDojo Ústí nad Labem, kteří se schází v tamní vědecké knihovně.

Většina účastníků byla z klubů CoderDojo Česká republika. Organizace, které jsem pyšným ambasadorem, ale přihlásilo se i pár nadějných „IŤáků“ mimo naši síť. Mimochodem CoderDojo je mezinárodní síť bezplatných klubů programování pro mladé lidi. Česko bylo dlouho jednou z mála evropských zemích, kde žádné „dojo“ nebylo, a tak když mě oslovili z této organizace v Evropském parlamentu, dlouho jsem neváhal a zkusil jsem spolu s pár kolegy tuto skvělou myšlenku přivést i k nám. A mám ohromnou radost z toho, že letos bude „nejstaršímu“ klubu už pět let.

Všem, kteří se zúčastnili posílám velikou gratulaci! Jsem opravdu moc rád, že vás programování baví a doufám, že vám bude tato zkušenost v budoucnu k užitku ať už se z vás stanou profesionální programátoři, nebo ne. Mít možnost nahlédnout do logiky toho, jak technologie funguje, je totiž k nezaplacení a úplně to mění náš vztah k moderním technologiím.

Coolest Projects Česko, ale není ještě úplně u konce. Ve čtvrtek 19. května od 18:00 nás čeká online oslava a vyhlášení nejoblíbenějších projektů.

Zdroj ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…