Niedermayer (TOP 09): Katastrofických rozhodnutí jsme již udělali dost

23.01.2021 22:09

Komentář na facebookovém profilu k boji s epidemií koronaviru

Niedermayer (TOP 09): Katastrofických rozhodnutí jsme již udělali dost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Zdá se být reálné, aby v Evropě bylo do léta proočkováno dost lidí na to (kolem 60-70%), abychom se mohli přesouvat k normálnímu životu. Zdá se být reálné, že budeme mít dostatečné množství vakcíny, a pokud budou členské země postupovat efektivně, máme dobrou šanci uspět. Zdá se to daleko, ale fakt by to byl obrovský posun správným směrem...

Horší je, dle informací z Evropy, problém nové, nakažlivější mutace, která může tento relativní happy ending ještě hodně zkomplikovat. Ta nás může stát další stres, škody na ekonomice a bohužel, i další ztráty na životech.

Je proto třeba riziko, které se dle všeho naplnilo v UK a Irsku, nepodceňovat. Obě země se totiž během velmi krátké doby, kombinací uvolnění a nové mutace, dostaly z výborného zvládání pandemie, na "česká čísla". Doufám, že se vláda poučí, neb se zdá, že vědci si to uvědomují i u nás.

Katastrofických rozhodnutí jsme již udělali dost a další opravdu nepotřebujeme. Zatím se mi zdá, že minimálně na první pohled, jisté ponaučení v komunikaci některých ministrů zní... Bohužel stabilita názorů je něco, co tým premiéra Babiše nezná, ale snad toto nakonec nepodcení a nepokazí...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…