Niedermayer (TOP 09): Každý to ví přeci nejlépe

03.03.2020 8:36

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti šíření koronaviru

Niedermayer (TOP 09): Každý to ví přeci nejlépe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Nedokážu pochopit, proč snaha o potlačení šíření nového, nebezpečného vitu, probíhá cestou "já to vím nejlépe". Zastavení letů do České republiky ze Severní Itálie má jen omezený účinek, pokud lidé, kteří budou chtít tuto trasu letět, zvolí cestu přes třetí letiště s přestupem.

Stejně tak omezený efekt mělo nekoordinované rušení letů z Číny jednotlivými zeměmi. A jen těžko rozumím logice kontroly aut na hranicích Slovenska, který v předvečer voleb "vymyslel" Slovenský Smer (cílem je prý zeptat se, zda není někdo v autě nemocný)...

Vůbec netvrdím, že tato opatření nedávají smysl. Naopak, smysl mohou dávat. Ale jen tehdy, když je na malém kousku světa se spousto lidí - v Evropě - zavedeme společně a koordinovaně. A mimochodem, Evropa k tomu má spousty institucí a mechanismů.

Občas se mi zdá, že i vážné téma hrozící - probíhající pandemie je pro část politiků hlavně cesta k tomu, aby byli vidět na obrazovkách televizí... A přitom zapomínají, že spoustu trablů dnešního světa budeme sto vyřešit jen tehdy, pokud se při hledání řešení spojíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…