Niedermayer (TOP 09): Nelehký problém a inspirace z Ruska

28.10.2019 16:01

Komentář na facebookovém profilu k diskusím o zrušení letního času

Niedermayer (TOP 09): Nelehký problém a inspirace z Ruska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Diskusí o letním čase jsem v minulých letech, v Bruselu a Štrasburku, zažil dost.

Překvapila mne razance proponentů změny (tedy zrušení "změny" času) v tom, že chtějí dnešní stav změnit, a neochota vysvětlit, co střídání času nahradí (navíc často od "konzervativců", jejichž model by měl být spíše měnit jen věci, které po změně fakt volají). Na otázku, který z časů, zda letní nebo "standardní, odpovídali jen neradi.

Dnešní chaos mne nepřekvapuje.

Letní čas po celý rok sice zajistí hezké, dlouhé, světlé, letní večery, ale východ slunce v lednu, třeba pro Prahu, v 9 hodin. A čas standardní pak východ slunce tamtéž celý červen před 4 hodinou ranní (a konec dlouhých světlých večerů).

K dovršení problému, v každé zemi jsou časy, a tedy logické preference, jiné, a postavit v Evropě nové časové zóny by byla další komplikace (k těm, co máme).

Takže, je to taktová malá kvadratura kruhu (kterou si podle mne ne úplně překvapivě vyzkoušelo Putinovo Rusko - "řešit" letní čas je přece snazší než omezit korupci či modernizovat ekonomiku).

Takže se na kolegy tak trochu zlobím. Samozřejmě, zjevně špatné věci je dobré rušit "tady a teď", ale jinak trochu rozmyslu na tím, co je krok "B", není od věci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…