Niedermayer (TOP 09): O důvěře

23.03.2020 6:28

Komentář na facebookovém profilu k důvěře občanů ve stát

Niedermayer (TOP 09): O důvěře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Chápu, že docela velká část lidí má velký problém s tím důvěřovat panu premiérovi a tím i jeho týmu. Myslím, že k tomu mají dobré důvody.

Ale dnes je třeba, aby naši občané našemu státu důvěřovali. Chce to jen trochu (a někdy více) práce v "naší hlavě", ale také notné změny na "druhé straně" (mimo jiné o tom psal dnes Ondřej Houska v HN - o tom, jak se rozhádaná a složitá Belgie v minulosti semkla při teroristické hrozbě).

Anketa

Vadilo by vám, kdybyste kvůli koronaviru nemohli v létě cestovat do zahraničí?

82%
hlasovalo: 35611 lidí

Chtělo by to asi dvě věci - nechat mluvit lidi kompetentní, kteří z podstaty věci obvykle neříkají nesmysly. A pokud již mluví "ti ostatní", je zásadní aby říkali pravdu. A někdy se nebáli ani říct "nevím" a hlavně nepresentovali optimistické zprávy, které nejsou pravda.

Každá zjištěná lež degraduje dalších, třeba deset pravdivých a důležitých sdělení.

To, co se podařilo v lednu říct panu ministrovi zdravotnictví, možná lze pochopit, neb si to asi (bohužel) myslelo více lidí. Lze, ač ne úplně snadno, pochopit, že naše vláda, stejně jako jiné, nepochopitelně zaspaly se zajištěním ochranných pomůcek.

Ale lež kolem nezávislé laboratoře, testující na počátku pacienty, opakované lži premiéra ohledně dostupnosti roušek, i (třeba dobře míněná) lež pana vicepremiéra ohledně "leteckého mostu" do Činy už omluvit nelze. Důvěru ve stát (neb ten tito lidé representují) podkopávají a tím komplikují boj proti nebezpečné epidemii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…