Niedermayer (TOP 09): Pro naši zemi je moc důležité, aby Unie fungovala a byla schopna řešit problémy

12.05.2019 12:12

Luděk Niedermayer debatoval o Evropské unii v Královéhradeckém kraji

Niedermayer (TOP 09): Pro naši zemi je moc důležité, aby Unie fungovala a byla schopna řešit problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

O budoucnosti Evropské unie diskutoval v Královéhradeckém kraji poslanec Evropského parlamentu Luděk Niedermayer. Program zahájil v místní akční skupině Království – Jestřebí hory v Úpici společně s místopředsedou Liberálně ekologické strany Janem Balcarem a starostou města Petrem Hronem. Následovala zastávka v Městském parku Trutnov u sochy Tanec smrti a debaty v Týništi nad Orlicí a Dobrušce.

Beseda se studenty gymnázia a střední odborné školy v Úpici zahájila celodenní program Luďka Niedermayera. „Pro naši zemi a její občany je moc důležité, aby Unie fungovala a byla schopna řešit problémy, které nejsou sto řešit jednotlivé země. O hledání takovýchto řešení jsem se sám posledních 5 let snažil, i když to není vždy snadné," uvedl Luděk Niedermayer.

Následovala debata v Týništi nad Orlicí, kde přítomné přivítal starosta města Libor Koldinský (TOP 09). Hovořilo se mimo jiné i o stabilitě Evropské unie. „V rámci krizového managementu, kdy EU řešila krizi na Krymu, krizi s Řeckem, uprchlickou krizi či nyní Brexit, jsem velmi rychle pochopil, že i když se zdá Unie jako pevný celek, bude záležet pouze na občanech, zda budou o společnou Evropu stát. Pokud o ni část lidí nebude stát a dalším to bude jedno, tak se můžeme dostat i do situace, že EU nebude. Každé volby, každá krize je test toho, jak silné toto společenství je a kolik najde kompromisů ke společnému fungování," komentoval Luděk Niedermayer.

Návštěvu Luděk Niedermayer zakončil setkáním s občany v Dobrušce, kde se mluvilo o měnové politice, dvojí kvalitě potravin či samotných volbách do Evropského parlamentu.

„Jít k volbám je úžasná možnost, kterou dává lidem fungující demokracie. Je velkou chybou tuto možnost nevyužít. V evropských volbách navíc půjde opravdu o hodně. O to, zda v Evropském parlamentu nebudou mít velkou roli lidé, kteří buďto chtějí Unii začít rozkládat, nebo ji blokovat tím, že nebudou ochotni hledat společná řešení. Oboje by otevřelo cestu k zásadní změně toho, jak bude náš kontinent vypadat, a nejhorší dopad by to mělo na země, jako je Česká republika. Proto je tak důležité, aby bylo v EP po volbách dost lidí kompetentních, vědomých si toho, jak důležité je pokračovat v projektu společné Evropy, a tudíž hledajících dobré cesty, jak společné problémy společně řešit," uzavřel svoji návštěvu slovy Luděk Niedermayer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.