Niedermayer (TOP 09): Ruskou cestou

04.04.2020 15:00

Komentář na facebookovém profilu k maďarskému koronavirovému zákonu

Niedermayer (TOP 09): Ruskou cestou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Maďarský parlament schválil tzv. koronavirový zákon, díky němuž může vláda Vikrota Orbána rozhodovat bez souhlasu parlamentu pomocí dekretů. A to bez časového omezení. Tento krok vyvolal kritiku (a sám konkrétní reakci i v rámci naší frakce EPP řeším). Mimo jiné proto, že zákon obsahuje až pětiletý trest odnětí svobody v případě šíření fake news o koronaviru.

O necelé dva tisíce kilometrů od Budapeště dál, v Moskvě, přistoupili ke stejnému trestu. I zde se zákonodárci rozhodli trestat šíření nepravdivých informací až pětiletým vězením, případně tučnou pokutou (mimochodem vůbec první fake news, tedy že USA virus vyvinuly jako biologickou zbraň, měly podle Semantic Visions přijít právě z Ruska, ale to asi vládu netrápí...).

A tak se tváří tvář v boji s pandemií setkáváme i s netušenými důsledky, kdy občanská společnost, novináři i opozice bijí na poplach kvůli ochraně nezávislých médií.

Doufejme, že podobná rusko-maďarská inspirace tímto končí. Rád bych řekl, že tomu věřím. Ale při dlouhodobém sledování dění v Maďarsku by to bohužel nebyla úplně pravda...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.