Niedermayer (TOP 09): Účet za neschopnost

05.08.2019 10:46

Komentář na facebookovém profilu k zaostávání dopravní infrastruktury

Niedermayer (TOP 09): Účet za neschopnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Není to jen věcí posledních pár let a není to jen věc této vlády. Naše neschopnost vybudovat nutnou dopravní infrastrukturu, alespoň průměrným evropským tempem, se táhne již desetiletí, zřejmě k radosti některých zájmových skupin (jako jsou vlastníci "správných" pozemků, právníci na obou stranách a možná některé zapojené firmy). Jinak přece není možné, aby tento stav tak urputně přetrvával napříč různými vládními uskupeními.

Od roku 2005 také neplatí, že to je problém peněz. Průměrně od té doby dostal náš rozpočet dotaci od Unie v řádu skoro 90 miliard korun ročně (a čistá pozice byla o zhruba 40 miliard menší).

Jak ukazuje analýza Raiffeisen banky, není to je "pozoruhodné" téma pro média a politický boj (ve kterém zatím nikdo nic zajímavého nepředvedl, pokud nepočítáme některé "úlety" nejen této vlády). A nejde jen o zamořený vzduch více škodlivinami a větší množství nehod, raněných a mrtvých. Má to i "ekonomickou cenovku". A ta, spolu s dalšími faktory, ukazuje, jak si děláme život v naší zemi sami horší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…