Nouza (TOP 09): Vláda, díky které Praha pouze stagnuje, nemá nárok na existenci

09.06.2017 9:17

Koalice v otázce Městského okruhu naprosto selhala.

Nouza (TOP 09): Vláda, díky které Praha pouze stagnuje, nemá nárok na existenci
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Jiří Nouza

Současné vedení Prahy v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) nehledá jiné varianty, jak se postavit k další etapě dostavby Městského okruhu, ale zcela jednoznačně obstruuje, aby se tak pro Prahu klíčová součást dopravní infrastruktury vůbec nedokončila. Důkazem toho jsou výsledky dnešního mimořádného jednání Rady hlavního města Prahy, na němž byl materiál týkající problematiky Městského okruhu opětovně stažen.

„Vycházeli jsme z toho, že pan náměstek Dolínek (ČSSD) na posledním jednání zastupitelstva jasně řekl, že na nadcházející schůzi se budeme tomuto tématu věnovat. Tím, že rada dnes příslušný bod týkající se Městského okruhu opět neprojednala, se dá předpokládat, že se tato problematika opět odkládá na neurčito. Město okruh potřebuje a my jsme proto připraveni svými dvanácti hlasy jednoznačně dostavbu podpořit a očekáváme, že kluby ANO a ČSSD v sobě naleznou tolik zodpovědnosti, aby příslušný bod do jednání zastupitelstva zařadili, a to i proti vůli Trojkoalice. Pokud to však neudělají, dávají tím jasně najevo, že nadřazují své osobní zájmy nad zájmy města,“ uvedl k tomu bývalý náměstek primátora pro infrastrukturu Jiří Nouza.

Podle klubu zastupitelů za TOP 09 a NEZ je zahájení další etapy výstavby Městského okruhu pro další fungování dopravy v Praze naprosto zásadní. Současné vedení města se chová naprosto nezodpovědně, když výstavbu okruhu odkládá jen kvůli naprosté neschopnosti dohodnout se v rámci koalice. „Vláda, která se není schopná domluvit na zásadních koncepčních otázkách rozvoje Prahy, a díky které Praha pouze stagnuje, nemá absolutně nárok na existenci,“ dodal bývalý náměstek primátora pro infrastrukturu Jiří Nouza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.