Novotný (NS-LEV-21): Útok na Sýrii - účel opět světí prostředky?

26.08.2013 19:19

Americký prezident a britský premiér se vyslovují pro úder na Sýrii. Důvodem k zásahu má být „údajné použití bojových chemických látek“ proti povstalcům na předměstí Damašku. Toto šíří unisono západní media. Domnívám se, že se v tomto případě jedná o stejný scénář, jaký byl použit při bombardování bývalé Jugoslávie v roce 1999.

Novotný (NS-LEV-21): Útok na Sýrii - účel opět světí prostředky?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Novotný

Tehdy byl důvodem k zahájení vojenské operace masakr civilistů ve vesnici Račak v Kosovu. Jak se později ukázalo, masakr provedli sami ozbrojenci z UCK – Kosovské osvobozenecké armády. Účel světil prostředky, jugoslávská armáda se z Kosova musela stáhnout.

V těchto dnech nám média velmi podobně namlouvají, že masakr na předměstí Damašku provedly jednotky syrské armády. Ptám se, proč by syrská vláda dala povel k útoku chemickými zbraněmi v době, kdy na bojištích vítězí, opoziční síly se tříští a bojují mezi sebou, v zemi jsou inspektoři OSN, kteří zkoumají použití bojových chemických látek z minulých týdnů? Proč by vládní jednotky použily bojový plyn na předměstí hlavního města za větrné noci, aby zasáhly samy sebe? Tento dotaz ostatně vznesla i americká televize CNN, kterou rozhodně nemůžeme podezírat ze sympatií k vládě syrského prezidenta.

Opět má účel světit prostředky?

Jaromír Novotný, bývalý I. náměstek ministra obrany a velvyslanec v Indii a Japonsku. Stínový ministr obrany LEV 21.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…