ODS: Andrej Babiš na vlně kritiky vlády útočí na privatizaci, díky níž se stal miliardářem

11.05.2022 5:34 | Tisková zpráva

Andrej Babiš ve svém pořadu „Čau lidi“ opět kritizuje vládu Petra Fialy a její kroky. Věnuje se především privatizaci a energetické bezpečnosti. Obviňuje ODS z privatizace a tím se snaží vylhat ze své zodpovědnosti vůči naší zemi, kterou měl v době své vlády.

ODS: Andrej Babiš na vlně kritiky vlády útočí na privatizaci, díky níž se stal miliardářem
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Andrej Babiš útočí na privatizaci po roce 1989. Zřejmě zapomněl, že privatizace byla nezbytná a nutná kvůli téměř 100% zestátněné ekonomice před rokem 1989, kterou komunisté jako Andrej Babiš řídili po stranické a ideologické lince, což vedlo k hlubokému zaostávání. Zřejmě se nomeklaturnímu kádrovi, kterým Andrej Babiš před sametovou revolucí byl, stýská po práci vyvoleného komunisty v zahraničním obchodu. Je nicméně obzvlášť odpudivé, že na privatizaci útočí zrovna Andrej Babiš, který se sám privatizace účastnil, a stal se díky ní miliardářem. Ani to mu však nestačilo a založil si hnutí ANO, šel do vlády a dál dojil stát prostřednictvím státních zakázek a přihraných dotací do své firmy,“ říká místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček.

„Andrej Babiš se snaží vylhat také z toho, že selhal v oblasti energetické bezpečnosti. Přitom je do očí bijící, že nebyl schopen jmenovat ani plnohodnotného ministra průmyslu a obchodu, který by se energetice věnoval na plný úvazek. Místo toho nechal Karla Havlíčka běhat mezi dvěma ministerstvy, s energetikou se nestalo nic pozitivního a ani po lepších silnicích se nejezdí. Energetice se nevěnovali, nepohnuli s výstavbou nových bloků jaderných elektráren a na plynu z Ruska jsme se stali více závislí. Jediné, co Babiš v energetice řešil, byla povinnost přimíchávat biopaliva,“ dodává poslanec ODS Jiří Havránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.