ODS: EU je šance, kterou je potřeba lépe uchopit

17.03.2019 8:35

„EU je šance, kterou je potřeba lépe uchopit,“ oznamuje ODS ve volebním programu do Evropského parlamentu. Občanští demokraté se v Bruselu budou chtít v dalších pěti letech zaměřit na další rozvoj volného trhu, který považují za největší výhodu EU. Důraz klade ODS také na zemědělskou politiku a životní prostředí, vědu a výzkum, energetiku a digitalizaci.

ODS: EU je šance, kterou je potřeba lépe uchopit
Foto: ODS
Popisek: ODS

Konkrétní plány představili na sobotní Programové konferenci garanti jednotlivých okruhů.

„Celou dobu našeho působení prosazujeme rozumnou evropskou politiku, a to i v oblasti energetiky. Nejsme aktivisté, kteří by chtěli neustále něco zakazovat, ale nepatříme ani mezi ty, kteří nechtějí Evropu posouvat dopředu. Energetická politika je jednou z těch oblastí, o které by měly členské státy rozhodovat samy – ať už jde o dostavbu jaderných bloků, nebo využívání obnovitelných zdrojů. Výrazně nesouhlasíme s často nebezpečnými regulacemi, které zvyšují ceny energií. V Evropském parlamentu budeme pracovat na tom, aby bylo takových regulací schváleno co nejméně,“ uvedl europoslanec a místopředseda ODS Evžen Tošenovský.

Expertka ODS pro zemědělství a venkov Veronika Vrecionová upozorňuje na význam smysluplného rozdělování evropských dotací: „Více než 40 % evropského rozpočtu jde na společnou zemědělskou politiku. Tuto příležitost musíme využít k efektivní podpoře malých zemědělců a producentů potravin a na rozvoj života na venkově. Je důležité hlavně zastropování zemědělských dotací a nasměrování ušetřených zdrojů k menším zemědělcům a rodinným farmám.“

„Nechceme přihlížet ničení krajiny, ale nechceme být obětí ideologie, která se snaží vše zakazovat a vracet život o stovky let zpátky. Bojovat se znečišťovateli ovzduší nechceme prostřednictvím sankcí a zákazů, ale investicemi do ekologičtějších a čistších moderních technologií,“ uvedla Radka Trylčová, která uzavírá první pětici kandidátů ODS do Evropského parlamentu.

V zájmu našich občanů i firem je evropský trh dále liberalizovat a odstraňovat překážky s ohledem na technologický vývoj. Nadbytečné regulace, přijímání nové a nesmyslné legislativy rozvoji volného trhu rozhodně nepomáhají. „EU toho musí dělat méně, ale lépe. Fungující společný trh je základ evropské integrace a musí jím zůstat i do budoucna. V praxi to znamená pokračovat v odbourávání překážek v offline i online světě ve prospěch českých občanů, firem a živnostníků. A na tomto poli může europoslanec odvést velký kus práce,“ shodli se Ondřej Krutílek a Eva Decroix, kteří kandidují za ODS do europarlamentu na čtvrtém, respektive šestém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.