ODS: Fiala, Udženija a Vystrčil byli hosty regionálního sněmu

12.12.2016 11:05

Na Regionální sněm ODS Pardubického kraje přijeli nejen s delegáty, ale i přítomnými hosty, diskutovat předseda ODS Petr Fiala, 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija i místopředseda a senátor Miloš Vystrčil.

ODS: Fiala, Udženija a Vystrčil byli hosty regionálního sněmu
Foto: ODS
Popisek: ODS

Vzhledem k příjezdu hostů - členů nejvyššího vedení Občanské demokratické strany - Petra Fialy, Alexandry Udženiji a Miloše Vystrčila se rozpoutala věcná diskuse právě po vystoupení našich hostů. Po úvodním krátkém proslovu předsedy ODS Petra Fialy byla otevřena diskuse, kde se přítomní zajímali o názory našich hostů k aktuálnímu politickému dění nějen v České republice, ale také i v Evropské unii a celkově v rámci světové politiky. Ale nezůstalo jen u těchto témat. Šlo se více do detailů, kde se třeba někteří členové vyjádřili kriticky k některým prohlášením, které ODS v poslední době prezentovala či krokům, které by realizovala. Také se diskutovalo o interních záležitostech a procesech uvnitř ODS. Tato diskuse byla velmi přínosná, neboť ke všem diskutovaným tématům získali delegáti regionálního sněmu vyjádření jak Petra Fialy, Alexandry Udženiji nebo Miloše Vystrčila.

S přihlédnutím k dalšímu programu v Praze museli Petr Fiala a Alexandra Udženija odjet ještě před koncem regionálního sněmu, ale ještě před odchodem konstatovali, že tato jejich návštěva byla pro ně velkým přínosem, neboť zde od přítomných delegátů získali mnoho zajímavých námětů či připomínek, kterým se budou dále věnovat.

Hlavním bodem jednání delegáů Regionálního sněmu ODS Pardubického kraje bylo přijetí usnesení o způsobu sestavení kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiy v roce 2018. Ještě před samotným jednáním sněmu se sešli členové regionální rady, kteří diskutovali právě nejvíce o způsobu sestavení kandidátní listiny a po argumentační diskusi s pozitivy a negativy diskutovaných návrhů nakonec doporučila regionální rada delegátům regionálního sněmu volbu stejným způsobem, který byl použit pro sestavení kandidátní listiny pro krajské volby - tzn. samostatná volba lídra, který bude mít následně možnost sestavit po konzultacích s vyjednávacími týmy jednotlivých oblastí konečnou podobu kandidátní listiny, kterou předloží v příštím roce delegátům regionálního sněmu ke schválení.

Při jednání regionálního sněmu v rámci otevřené diskuse k návrhům na sestavení kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny PČR a následném hlasování se i přítomní delegáti přiklonili k názoru a doporučení členů regionální rady, které s drobnou úpravou bylo odhlasováno.

Hlasováním bylo rozhodnuto, že ODS v Pardubickém kraji bude kandidátní listinu sestavovat podobným způsobem jako při krajských volbách - samostatnou volbou bude zvolen lídr, kterému bude předložen jmenný seznam oblastními sněmy zvolených návrhů na kandidáty z oblastních sdružení Chrudim, Pardubice, Svitavy a Ústí nad Orlicí, ze kterých lídr po konzultaci se členy regionální rady sestaví konečný návrh podoby kandidátní listiny. Následně bude lídrem kandidátky předložena kandidátní listina regionálnímu sněmu, který ji svým hlasováním schválí a doporučí VR ODS ke konečnému schválení.

Dalšími důležitými body regionálního sněmu bylo vyhodnocení proběhlých krajských a senátních voleb a jejich analýza. Samostatným bodem i dnešního regionálního sněmu bylo odsouhlasení rozpočtových změn pro rok 2016 a schválení rozpočtů na rok 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…