ODS Hradec Králové k pokračujícímu jednání o možné nové koalici

09.03.2021 9:03

„Oblastní rada hradeckého sdružení Občanské demokratické strany (ODS) vyslechla na svém dnešním jednání od členů vyjednávacího týmu dosavadní výsledky jednání o možném novém uspořádání na hradecké radnici, stejně jako informace o aktuální situaci ve stávající koalici od zástupců ODS ve vedení města.

ODS Hradec Králové k pokračujícímu jednání o možné nové koalici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stín ODS

Oblastní rada ODS oceňuje dosavadní výsledky práce svých zástupců ve vedení Hradce Králové, ale zároveň konstatuje, že na stávající platformě je menšinová vláda dlouhodobě neudržitelná.

Oblastní rada se dále ztotožňuje s názorem vyjednávacího týmu a trvá na základní podmínce pro nové koaliční uspořádání na půdorysu Hradecký demokratický klub - ODS - Piráti - Koalice pro Hradec, tedy bez účasti uskupení Změna pro Hradec - Zelení.

I přes pochopení pro obavy o stabilitu 20-ti členné koalice nespatřuje oblastní rada ODS v navrhované účasti třech zástupců uskupení Změna pro Hradec - Zelení záruku či zajištění větší stability takové koalice.

I přes názorové rozdíly a odlišnosti mezi návrhem opozičních stran a návrhem ODS doufá oblastní rada ve vyváženou dohodu založenou na programových shodách a nikoliv na personálních požadavcích. Pro další vyjednávání OR ODS netrvá na funkci primátora"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…