ODS: Hynek Hanza zvítězil v doplňovacích volbách do Senátu

13.06.2020 18:19

V doplňovacích volbách do Senátu na Teplicku zvítězil Hynek Hanza. Po sečtení všech hlasů získal 57 % hlasů a porazil tak protikandidáta Zdeňka Bergmana. Senátorský klub ODS bude mít tak 19 členů. Hynek Hanza se vzdá postu krajského zastupitele a bude se naplno věnovat funkci senátora a teplického primátora.

ODS: Hynek Hanza zvítězil v doplňovacích volbách do Senátu
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Moc Vám všem děkuji za podporu a důvěru, díky níž jste mě zvolili do Senátu Parlamentu ČR. Moje radost z volebního úspěchu je poněkud zkalena tím, v jaké situaci k těmto volbám došlo – my všichni jsme ztratili nesmírně cenného člověka, pana Jaroslava Kuberu, který zde bude velmi chybět. Ze všech sil se budu snažit pokračovat v odkazu Jaroslava Kubery, ve slušné a zodpovědné politice, kterou jsme společně tvořili na teplické radnici. Chci být dobrým senátorem i pro ty z vás, kteří jste podporovali jiné kandidáty,“ říká primátor města Teplice Hynek Hanza.

„Blahopřeji Hynkovi Hanzovi k vynikajícímu výsledku! Mám velkou radost. Obhajovat senátorský mandát po jedinečném Jaroslavu Kuberovi bylo obtížné, pan primátor Hanza to dokázal. Moc děkuji našim voličům na Teplicku a všem, kteří na dálku vyjadřovali podporu,“ dodává předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…