ODS: Kraje potřebují rychlou finanční injekci

25.08.2020 13:51

ODS prosadila v Senátu zákon, který kompenzuje krajům výpadky příjmů v důsledku koronavirové krize. Zvláštní příspěvek 500 korun na obyvatele projednala vláda. Podle ODS je senátní řešení efektivnější a rychlejší než jakékoliv dosavadní vládní přísliby týkající se pouze financí ze SFDI, popřípadě z evropských projektů.

ODS: Kraje potřebují rychlou finanční injekci
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Chybějící peníze by byly v rozpočtech krajů opravdu citelně znát, proto jsem rád, že se nám společně s kolegy v Senátu povedlo prosadit kompenzaci výpadku v důsledku koronavirové krize. Doufám, že si vláda nebude brát dopravu a každoroční přísliby peněz ze SFDI jako rukojmí a naší novelu podpoří,“ říká předseda senátorského klubu ODS Martin Červíček.

„Cílem novely je rychlá a efektivní pomoc krajům, které se musely vypořádat s koronavirovou krizí, v jejímž důsledku jim navíc byly zkráceny rozpočty. Vládní sliby o navyšování příspěvků pro kraje nejsou podle nás dostatečné, proto jsme přistoupili k vlastnímu řešení. Krajům chybí peníze nejen v dopravě, ale taky ve školství nebo v sociálních službách, a tam vládou slibovanou pomoc použít nelze,“ vysvětluje předkladatel návrhu Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…