ODS: Méně přerozdělování a více peněz pro kvalitní život v obcích a městech

28.04.2018 10:46

Problémy obcí a měst v oblastech školství, sportu, kulturního a společenského života, ale také fungování spolků nebo sdružení dobrovolných hasičů. To byla hlavní témata kulatého stolu s odborníky a představiteli samospráv, který se uskutečnil v rámci série regionálních diskusí ODS ve středu 25. dubna v Sokolově.

ODS: Méně přerozdělování a více peněz pro kvalitní život v obcích a městech
Foto: ODS
Popisek: ODS

Kulatý stůl byl součástí programového bloku nazvaného „Pestrý život ve městech a obcích“, který je jedním ze čtyř hlavních pilířů programu ODS pro nadcházející komunální volby. Ten by měl vedle základních principů pro praktické fungování samospráv obsahovat také řadu návrhů na konkrétní legislativní změny pro zjednodušení a zefektivnění jejich správy a zvýšení kvality obyvatel obcí a měst v České republice.

„Naším cílem je v rámci odborných diskusí s lidmi z praxe, komunálními politiky, ale i se zástupci veřejných institucí získat podněty pro to, co by se mělo změnit a jakými konkrétními legislativními návrhy bychom mohli pomoci k lepšímu životu v obcích a městech. Také dnešní diskuse ukázala, že školství, sport a společenský a kulturní život sužuje celá řada minulou vládou přijatých nesmyslných změn a opatření, neustálé papírování a mnohdy špatně nastavený systém přerozdělování peněz. V komunálních volbách chceme nabídnout změny, které povedou k rozvoji naší společnosti a společenského života v obcích. Jsem rád za celou řadu inspirativních myšlenek, které dnes zazněly,“ uvedl po skončení kulatého stolu poslanec a garant programové oblasti „Pestrý život ve městech a obcích“ Martin Baxa.

„Povinnost mateřských školek přijímat dvouleté děti, povinný rok předškolního vzdělávání nebo inkluze, to jsou prvky, které přinesly chaos do našeho školství a obcím a městům přidělaly zbytečné starosti. Stejně tak stále čekáme na nápravu systému financování sportu, který byl v posledním roce spíše naopak ještě více destabilizován. Řešení jednoznačně spočívá v rozvázání rukou samosprávám, odstranění zbytečných povinností a menší míře přerozdělování prostřednictvím dotací a naopak změně rozpočtového určení daní ve prospěch obcí a měst,“ doplnil místostarosta Sokolova a lídr v nadcházejících volbách do vedení města Karel Jakobec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…