ODS: Neschválení rozpočtu je Babišovo fiasko, existuje ještě vůbec vláda?

18.12.2020 9:11

Neschválením rozpočtu splaskla podle ODS bublina Andreje Babiše, jako veleschopného manažera. Podle občanských demokratů není ani jasné, zda má ČR ještě vůbec vládu. ODS také zopakovala, že se nechystá rozpočet podpořit.

ODS: Neschválení rozpočtu je Babišovo fiasko, existuje ještě vůbec vláda?
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Neschválení rozpočtu je odpovědností koalice a selháním premiéra Babiše. Je to další zářný příklad neschopnosti předsedy vlády. V období, kdy země potřebuje především stabilitu a plné soustředění na boj s covidem-19, jsme bohužel v absurdním politickém vzduchoprázdnu, kde není jisté ani to, zda máme vládu pouze na papíře, nebo i v realitě,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.

„Občanští demokraté nemohou v žádném případě podpořit takto špatně navržený rozpočet, což jsme avizovali dlouhodobě. Nemůžeme akceptovat nejen astronomický schodek, ale hlavně strukturu rozpočtu, která zapomíná na investice a podporuje bobtnání státního aparátu. Pokud nebude rozpočet schválen a Česká republika se dostane do rozpočtového provizoria, není to vina nikoho jiného, než předsedy vlády Andreje Babiše a ministryně financí Aleny Schillerové. Definitivně tak splaskla bublina Andreje Babiše jako nejschopnějšího manažera, kterého tato země kdy poznala,“ dodává místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.