ODS: O svobodu lze přijít snadno, proto si musíme 17. listopad připomínat

17.11.2018 9:17

Občanští demokraté si památku 17. listopadu připomněli tradičně na Národní třídě, kde položili kytici zástupci vedení ODS, členové i příznivci strany.

ODS: O svobodu lze přijít snadno, proto si musíme 17. listopad připomínat
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Z osobního hlediska je pro mě nejdůležitější státní svátek právě 17. listopad. Osvobození od komunistické diktatury přineslo svobodu a demokracii. Možnost uskutečnit svá přání, převzít odpovědnost a vzít svůj osud do vlastních rukou. Vrátili jsme se do Evropy, ale také k prosperitě. Většinu života už žiji ve svobodě, stále si ale pamatuji na totalitní režim. Člověk si velmi rychle zvykne na všechno, co má a začne to považovat za samozřejmé. Proto si musíme připomínat, co se dělo před rokem 1989, a jak snadné je o svobodu přijít,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

„Jsou hodnoty, za které bychom měli bojovat za každou cenu. Svoboda a demokracie k nim jednoznačně patří. Nepodléhejme pocitu, že svoboda i demokracie jsou samozřejmostí. Nejsou. Čím víc jsme benevolentní vůči atakům na tyto hodnoty, tím jsme slabší a ohroženější. Neměli bychom na to zapomínat a dnešní státní svátek je nejlepší příležitostí si to společně připomenout,“ doplnila první místopředsedkyně občanských demokratů Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě