ODS: Odmítáme nekoncepční omezování automobilové dopravy v Praze

14.11.2020 18:50

Zrušení výjimky, která umožňuje řidičům využívat vyhrazené pruhy v noci, o víkendech, či mimo dopravní špičku, vnímáme jako ničím nepodložené a nekoncepční rozhodnutí.

ODS: Odmítáme nekoncepční omezování automobilové dopravy v Praze
Foto: ODS
Popisek: ODS

Ze strany Pirátů a Prahy sobě se jedná o pokračování ideologického boje proti pražským řidičům. ODS na dnešním jednání Zastupitelstva prosadila pozměňovací návrh, který snahu dále zbytečně omezovat pražské řidiče ruší.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

„Neexistují žádná relevantní data, která by dokazovala, proč by řidiči nemohli využívat vyhrazené jízdní pruhy mimo špičku, o půlnoci, nebo třeba o víkendech. Jediný efekt, který toto opatření bude mít, bude zbytečné zhuštění provozu. Proti tomuto opatření se vyjádřila i dopravní policie. Řekněme si to na rovinu, je to jen nesmyslná buzerace pražských řidičů,“ říká Ondřej Martan, starosta městské části Praha-Běchovice a pražský zastupitel za ODS.

„Pokud chceme takto zásadním způsobem omezovat řidiče, tak takový krok musíme mít podložený buď tvrdými daty, nebo jasným, politickým rozhodnutím Zastupitelstva, jako vrcholného orgánu města. Je vidět, že není možné takové omezení přijímat pokoutně a tvářit se, že se nic neděje. Z tohoto důvodu jsem dnes předložil pozměňovací návrh, který celé rozhodnutí vrací do „bodu nula“ a případné změny v pravidlech provozu na pozemních komunikacích budou nadále respektovat rozhodnutí Zastupitelstva hlavního města Prahy a jeho orgánů,“ dodává Zdeněk Zajíček, pražský zastupitel za ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…