ODS: Při rostoucí inflaci významně rostou výdaje státu i v běžných agendách

17.06.2022 7:33 | Tisková zpráva

Rétorika Andreje Babiše je dlouhodobě tendenční. Nedávno znovu vinil vládu Petra Fialy ze špatného nakládání se státním rozpočtem.

ODS: Při rostoucí inflaci významně rostou výdaje státu i v běžných agendách
Foto: ODS
Popisek: ODS

Přitom právě jeho vláda Českou republiku zadlužila rekordně a jejich nezodpovědné vládnutí je jedním z důsledků současné krize. Občanští demokraté vysvětlují aktuální dopad krize do rozpočtu.

„Situace není jednoduchá. Při současné rostoucí inflaci nerostou jen náklady domácností, ale také státu. A to jak běžné výdaje, tak ceny investic. Inflace se přímo týká investic do školství, sportu, výstavby silnic a dálnic, nákladů ve státní správě, některých sociálních dávek, a především významně ve věci valorizace důchodů,“ říká poslanec a člen rozpočtového výboru Jiří Havránek.

„Zároveň je ale třeba stále brzdit další zadlužování naší země. Žít na dluh se prostě nedá. Už jen proto, že nás jen letos bude obsluha státního dluhu stát na 65 miliard korun,“ dodal Havránek.

„Populistické hnutí ANO s Andrejem Babišem se stále chlubí svým údajně skvělým hospodařením. Jen opomenuli, že nám předali stát s dluhem téměř dva a půl bilionu korun, který právě za jejich vlády výrazně prohlubovali,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ODS a místopředseda hospodářského výboru Jan Bauer.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.