ODS: První fáze obnovy ODS na Praze-západ byla dokončena

26.08.2013 16:56

Ve snaze očistit stranu od nekalých mocenských praktik a černých náborů na Praze-západ přikročilo v únoru letošního roku celostátní vedení občanských demokratů k radikálnímu kroku - odebrání licence celé oblastní organizaci. Již v srpnu byla první fáze obnovy dokončena a nové vedení začalo pracovat.

ODS: První fáze obnovy ODS na Praze-západ byla dokončena
Foto: red
Popisek: Logo ODS

ODS na Praze-západ se tím povedlo razantně odrazit úsilí lobbistických subjektů, které se dlouhodobě snaží infiltrovat do různých politických stran, zejména do těch, které jsou momentálně u moci. Výrazný vliv na obrodě strany v oblasti měla věrná členská základna a komunální politici, kteří se nesmířili s účelovým ovládnutím strany, ve které někteří z nich působí již od dob Občanského fóra.
 
Do nového vedení ODS na Praze-západ byl zvolen Michael Pánek, který je 19 let ve vedení města Dobřichovice, z toho posledních 12 let starostou.  Ke svému zvolení předsedou oblasti říká: „Praha-západ patří s téměř 90 tis. voliči k těm nejdůležitějším ve středních Čechách a rekonstrukce celé stranické struktury nebude jednoduchá. Bude to práce, která potrvá delší dobu. Při obnově Oblasti chceme klást důraz zejména na práci členů v místě bydliště. Chceme, aby se noví či staronoví členové významně podíleli na komunální politice, a aby byli přínosem pro místo, kde žijí. Jedině takovouto cestou jsme schopni znovu oslovit voliče, které strana ODS ztratila.“ 
 
Místopředsedou oblasti byl zvolen Roman Jandík, místostarosta města Roztoky, členkou oblastní rady se stala Jaroslava Květová, bývalá zastupitelka obce Vonoklasy, dále Petr Lang, radní z Dolních Břežan a Luboš Langer z Horoměřic, který je rovněž obecním radním.
 
Rychlá obnova vedení je pro ODS na Praze-západ důležitá zejména s ohledem na celostátní politickou situaci, kdy je potřeba spojit všechny síly k zastavení nástupu ČSSD a KSČM k moci. Vzhledem k bolševickým manýrám prezidenta Zemana bude nutné v kampani k předčasným sněmovním volbám aktivovat všechny zbývající pravicové voliče, kteří před populistickými sliby levice preferují svobodu jednotlivce, konzervativní hodnoty, zaměstnanost a důraz na ekonomickou stabilitu země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

14:02 Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci a ministru Rakušanovi.