ODS: Rozpočet Prahy na rok 2017 je opět promarněnou příležitostí k rozvoji

27.11.2016 14:32

Za zásadní problém považujeme nekontrolovatelný růst běžných výdajů, které mají v příštím roce dosáhnout hodnoty 49,5 mld. Kč, což je o téměř 15 mld. Kč více než v roce 2013, kdy činily 35 mld. Kč. Praha neinvestuje, na příští rok jsou plánovány kapitálové výdaje ve výši 15,6 mld. Kč. Za poslední dva roky vlády magistrátní koalice bylo ale vždy reálně proinvestováno pouze mezi 5 a 6 mld. Kč.

ODS: Rozpočet Prahy na rok 2017 je opět promarněnou příležitostí k rozvoji
Foto: ODS
Popisek: ODS

Filip Humplík: „Kritický je stav v oblasti parkování a absence investic do potřebných P+R parkovišť na okrajích Prahy pro tisíce automobilů. Z důvodu zavedení nových modrých zón bez předchozího vybudování P+R parkovišť probíhá a bude probíhat na několika místech Prahy dopravní kolaps. Je povinností Rady zajistit dostatečnou dopravní kapacitu pro Pražany i  mimopražské, kteří dojíždí do Prahy. Je třeba se přestat vymlouvat, že něco nejde a do situace se aktivně vložit. Ať Praha pomůže státu s výkupem pozemků a jednáním s jejich majiteli. U  parkovišť P+R je jasné, že veškerá mediálně prezentovaná snaha o řešení problému ze strany primátorky, byly opět jen řeči. Takhle rozpočet, který chce co nejrychleji stavět P+R parkoviště, nevypadá. Čísla nelžou."

Alexandra Udženija: „Magistrátní koalice přehlíží důležité projekty a doslova se vyhýbá potřebným investicím. Na druhou stranu přitom raketovým tempem zvyšuje běžné výdaje (například kompenzace Dopravnímu podniku, provoz Institutu plánování a rozvoje, který nemá výsledky, opětovný nárůst počtu zaměstnanců atd.). Neexistují žádné nové zásadní projekty, nic se netvoří, doprava kolabuje. Klub zastupitelů Občanské demokratické strany bude uvažovat o  podpoře rozpočtu pouze pokud budou splněny námi navrhované změny v oblasti  navýšení rozpočtu v oblastech výkupu pozemků pro dostavbu Pražského okruhu, výstavby nových P+R parkovišť a navýšení strategických investic do sportovišť.”

Klub ODS navrhoval tyto konkrétní úpravy rozpočtu:

  • Navýšení rozpočtu na dlouhodobou projektovou přípravu budoucího umístění nových kapacitních P+R na okraji města o 500 mil. Kč.
     
  • Navýšení rozpočtu o částku 500 mil. Kč na výkup pozemků pro dostavbu Pražského okruhu.
     
  • Vzhledem k dlouhodobé rozpočtové absenci finančních prostředků na výstavbu vlastních sportovišť navrhujeme posílit položku strategických investic na sportoviště o 300 milionů  Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.