ODS: Vnitřní okruh se stavět nebude. Vedení Prahy ustoupilo fanatismu Zelených

27.09.2017 12:04

Dalším odkladem skončilo mimořádné jednání pražských zastupitelů o dostavbě vnitřního okruhu. Magistrátní koalice v čele s primátorkou Krnáčovou odmítla návrh opozice na urychlení dostavby vnitřního okruhu.

ODS: Vnitřní okruh se stavět nebude. Vedení Prahy ustoupilo fanatismu Zelených
Foto: ODS
Popisek: ODS

Na vině jsou rozpory v magistrátní koalici, která ustupuje vydírání ze Strany zelených. Ti si totiž dostavbu vnitřního okruhu nepřejí a vyhrožují rozpadem koalice. Opozice přitom na jednání zastupitelstva předložila ke schválení materiál totožný s tím, který vedení Prahy samo schválilo. Se svým návrhem však neuspěla.

„Potvrdil se nejčernější možný scénář. Zastupitelé za ANO a ČSSD dali přednost svým placeným pozicím před obyvateli hlavního města. Okruh se tak odkládá o další měsíce, ne-li roky. To si Pražáci nezaslouží,“ komentuje situaci předseda pražské ODS Filip Humplík.

„Bohužel ANO v čele s primátorkou Krnáčovou a ČSSD ustoupili fanatismu 4 zastupitelů za Stranu zelených, podporovaných STANem a KDU-ČSL. Z opozičních lavic jsme byli připraveni podpořit dostavbu vnitřního kruhu, protože nám jde o rozvoj Prahy a zlepšení dopravní situace. Nicméně zde Pražané mohou na vlastní oči vidět, že pro stávající koalici v čele s primátorkou Krnáčovou jsou důležitější trafiky, a ne potřeby Pražanů, “ uzavírá předsedkyně klubu zastupitelů Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.