ODS: Vyzýváme vládu, aby přestala s politizací vnitřních záležitostí Policie ČR

20.06.2016 22:18

Usnesení Republikového sněmu ODS

ODS: Vyzýváme vládu, aby přestala s politizací vnitřních záležitostí Policie ČR
Foto: ODS
Popisek: ODS

Republikový sněm:

Podporuje návrhy předsednictva ODS na zjednodušení daňového systému - zrušení daně z nabytí nemovitostí a zrušení silniční daně pro osobní vozidla.

Vítá návrhy předsednictva ODS na omezení byrokracie, zjednodušení komunikace mezi občanem a úřady rozšířením možnosti elektronické komunikace z domova.

Vyzývá vládu, aby přestala s politizací vnitřních záležitostí Policie České republiky. Aby neovlivňovala a neohrožovala prošetřování současných vážných kauz, a to včetně těch, do nichž je zapojen místopředseda vlády Andrej Babiš či jeho společnosti.

Žádá vládu, aby při sestavování rozpočtu na příští rok postupovala odpovědněji než v předchozích dvou letech a zásadně snížila avizovaný schodek rozpočtu, navíc v době ekonomického růstu.

Považuje návrhy ministryně Kateřiny Valachové pro české školství za škodlivé až devastační. Poslední návrh na změnu způsobu financování školství může způsobit rozvrat českého vzdělávání.

Vyzývá vládu, aby neprodleně řešila podfinancování obranné politiky ČR. Současné výdaje na obranu jsou vzhledem k celosvětové bezpečnostní situaci nedostatečné. Ministr obrany Stropnický se věnuje své sebeprezentaci, místo toho aby řešil podfinancování armády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii