ODS a Soukromníci: Vyšší mzdy, méně byrokracie a lepší podmínky pro obce i drobné živnostníky

14.06.2017 18:01

Také ve Zlínském kraji bude v letošních parlamentních volbách kandidovat Občanská demokratická strana společně se Stranou soukromníků. Na společné kandidátce, kterou vede starosta Uherského Hradiště a zkušený komunální politik Stanislav Blaha, se tak objeví zajímavé osobnosti, které nabídnou voličům skutečně silný program. Mezi jeho hlavní priority patří růst mezd všem zaměstnancům, odstranění přebujelé byrokracie, ale také vybudování lepších podmínek pro drobné živnostníky nebo malé obce.

ODS a Soukromníci: Vyšší mzdy, méně byrokracie a lepší podmínky pro obce i drobné živnostníky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Republikový sněm Strany soukromníků. Předseda ODS Petr Fiala a předseda Soukromníků Petr Bajer

„Dobře známe problémy, které trápí obyvatele Zlínského kraje. Vždyť jsme regionem, který má druhé nejnižší mzdy v celé zemi, chybí nám dálnice, silní investoři i podmínky pro drobné živnostníky, kteří by byli schopni udržet pracovní místa na venkově. Vládní politici náš kraj přehlíží a navíc zatěžují naše životy nesmyslnou byrokracií, na kterou doplácí nejen podnikatelé, ale také všichni občané. To chceme urychleně změnit. Chceme snížit zdanění práce a tím zvýšíme všem zaměstnancům jejich čisté mzdy. Chceme radikálně snížit byrokracii a vytvořit lepší podmínky pro podnikání i život na venkově. Máme dobrý tým a jsme připraveni se společně rvát za zájmy obyvatel Zlínského kraje,“ uvedl Stanislav Blaha, lídr kandidátky a starosta Uherského Hradiště. Dvojkou je další občanský demokrat, starosta Hulína Roman Hoza, na třetím místě kandiduje starostka slovácké obce Komňa Jana Křižková, která zastupuje Stranu soukromníků České republiky. První pětici doplňují kandidáti ODS Josef Slovák Milan Foukal.

„Na rozdíl od některých neslibujeme vzdušné zámky. Náš program má 190 konkrétních návrhů, jak zlepšit život v naší zemi. Musíme zastavit a vyměnit současnou vládu, která navíc ve své cílové rovince předvádí neuvěřitelný cirkus a je ostudou všech aktivních a pracovitých lidí. Chceme politice vrátit její smysl a stejně, jako jsme se to naučili na komunální úrovni, začít i v Praze řešit skutečné problémy, které denně trápí lidi. Ne se jen hádat a naparovat před novináři, kdo na koho vytáhne větší špínu,“ dodal Stanislav Blaha.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Na třetím místě bude kandidovat starostka Komně, Jana Křižková, která reprezentuje Stranu soukromníků. „Malé obce i malí podnikatelé jsou v posledních letech vystaveni doslova popravčí četě v podobě armády byrokratů, nekonečného papírování, ustavičných kontrol a hrozeb likvidačních pokut. V tomto směru chceme zcela změnit kurz a ukončit tento plíživý návrat do hluboké totality a centrálního plánování. Chceme zrušit nesmyslné regulace, zbavit lidi přebujelé byrokracie a vrátit samosprávě její skutečný smysl. Postavíme se za život na venkově. Každá malá i větší obec potřebuje dobrou dopravní dostupnost, pracovní místa pro místní obyvatele, fungující živnostníky i spolky. Malí nesmí být tyranizováni velkými, velcí nesmí být zvýhodňováni před malými. A pokud si to dnes v Praze neuvědomují, je načase, abychom je to naučili,“ vzkazuje z rodiště Jana Ámose Komenského starostka obce Komňa, Jana Křižková.

Společnou kandidátku ODS a Soukromníků podporuje také slovácký senátor Ivo Valenta. „Spojili jsme se, protože je třeba se zmobilizovat všechny síly a nedovolit, aby zde pokračovala dnešní agrolevicová vláda s jejími totalitními manýry, omezováním svobody a snahou o monopolizaci moci i podnikání v naší zemi. Vláda zadupala střední třídu, sešněrovala naše životy zbytečnými předpisy, bere nám chuť podnikat nebo se věnovat životu v obci - ať už v samosprávě nebo ve spolcích. A já věřím, že také v dolní komoře Parlamentu bude po podzimních volbách podstatně více politiků se zdravým rozumem, kteří otočí kormidlem a vrátí naší zemi punc efektivně řízené země, která bude ctít svobodu, soukromí a demokracii,“ uvedl senátor Ivo Valenta, který zopakoval, že v letošních parlamentních volbách kandidovat nebude a společnou kandidátku ODS a Soukromníků bude pouze podporovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.