ODS varuje před dalšími obstrukcemi ohledně dostavby Pražského okruhu

02.02.2019 11:20

ODS již na prosincovém zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy zařadila dvě usnesení, která měla urychlit přípravu dostavby vnitřního a vnějšího okruhu. Nyní víme, že za odmítnutím obou návrhů k dostavbě jsou vnitřní spory magistrátní koalice a neochota zástupců STAN k podpoře navrhované trasy.

ODS varuje před dalšími obstrukcemi ohledně dostavby Pražského okruhu
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Jakékoliv zvažování změny trasy severní části Pražského okruhu je nebezpečné, nereálné a má za úkol pouze oddálit stavby o několik dalších let,“ říká předsedkyně klubu zastupitelů za ODS Alexandra Udženija.

ODS v Praze volby vyhrála a jedna z našich největších priorit bylo řešení neúnosné dopravy, včetně urychlené výstavby Městského a Pražského okruhu. Jako nejsilnější opoziční strana budeme tlačit na stávající koalici, aby nedělala žádné obstrukce při výstavbě obou okruhů.

„ODS trvá na tom, aby se Pražský okruh dokončil v souladu s platným územním plánem. Pokud by se mělo uvažovat o jiných trasách okruhu, protáhlo by se jeho dokončení až o deset let, a to prostě nemůžeme dopustit. Vyzývám pana primátora Hřiba, aby si stoupl před Pražany a jasně řekl, zda chce stavět okruhy tak, jak jsou plánované nebo ne. Prozatím od této aktivistické koalice slyšíme jen rozporuplná vyjádření,“ dodává Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…