Občané pro Budějovice promluví do boje o sněmovnu

06.09.2013 15:44

Tři kandidáti navržení hnutím Občané pro Budějovice se objeví na společné kandidátce hnutí STAN a TOP 09 pro říjnové volby. Nominaci děkana Přírodovědecké fakulty Františka Váchy, ekonoma Davida Slámy a vysokoškolského učitele Jana Samohýla jednohlasně schválila vedení obou politických stran.

Občané pro Budějovice promluví do boje o sněmovnu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Spolupráce s hnutím Starostové a nezávislí trvá již čtvrtým rokem a je mimořádně úspěšná. Společně jsme kandidovali nejprve v komunálních volbách v Českých Budějovicích v roce 2010, ve kterých jsme získali celou třetinu mandátů. Před rokem jsme spolu do senátního souboje vyslali Jiřího Šestáka, a znovu s úspěchem. Přirozeným pokračováním této spolupráce je i zastoupení našich kandidátů v letošním volebním klání,“  uvedl předseda hnutí Občané pro Budějovice a českobudějovický primátor Juraj Thoma.

Profesor František Vácha (2. místo na kandidátce) přednáší na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity, kde je garantem studijních oborů chemie a biofyzika. V roce 2003 obdržel cenu Otto Wichterleho pro mladé vědecké pracovníky AV ČR, od roku 2011 je děkanem fakulty.

David Sláma (15. místo) absolvoval Fakultu národohospodářskou Vysoké škole ekonomické v Praze, vzdělání si rozšířil také studiem na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. V současné době působí jako specialista financování v Kanceláři Svazu města a obcí České republiky.

Vysokoškolský učitel Jan Samohýl (20. místo) je vedoucím katedry filosofie a religionistiky na Teologické fakultě Jihočeské univerzity, přednáší také na fakultě pedagogické.

Vácha se Slámou jsou od října 2010 členy českobudějovického zastupitelstva, Samohýl se v loňském roce stal zastupitelem Jihočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: obcaneprobudejovice.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…