Oberreiter (SPO): Blanka - Politici i Metrostav Pražanům lhali, termín neplatí

26.11.2014 11:21

Neuvěřitelná neschopnost Bémova, Svobodova i Hudečkova vedení hlavního města má svoje pokračování.

Oberreiter (SPO): Blanka - Politici i Metrostav Pražanům lhali, termín neplatí
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Prosincový termín otevření tunelového komplexu Blanka s konečnou platností padl (jak jsme správně očekávali) a jako nový "konečný" termín byl určen přelom března a dubna roku 2015.

"To už opravdu nemůže překvapit," poznamenal k tomu zastupující předseda pražské organizace SPO Jiří Oberreiter. Podle jeho slov se tak prokázala nekompetentnost ODS, TOP 09 a také ČSSD při vedení Prahy.

Mluvčí Metrostavu František Polák k tomu poznamenal, že stavební firmy dokonce s termínem 2. prosince nikdy nepočítaly. "Je to termín, který padl ve volební kampani. Asi bylo chybou, že jsme ho nikdy nedementovali," prohlásil.

K tomu se dá říci jediné - Metrostav, stejně jako pražstí politici, se zařadil mezi bájné lháře, když po celou dobu kampaně neřekl k termínu ani slovo. "Pokud věděli, že to je lež, a neřekli to, pak lhali také. Tak to přece cítí každý slušný člověk. Podle nás je to důvodem velmi pečlivě zvažovat, zda někdy v budoucnu má vůbec Praha s Metrostavem spolupracovat. Což se zvláště týká připravovaného tendru na výstavbu trasy B pražského metra," poznamenal Jiří Oberreiter. Podle něj musí každá společnost, která si dobře žije z veřejných peněz, velmi pečlivě dbát také na morální aspekty podnikání. "Morálka a pravda nejsou kusy toaleťáku, aby si s ní mohli po ránu v Metrostavu utřít pozadí," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…