Okamura: Chceme dát moc do rukou občanům

03.10.2013 15:31

Z Facebooku Tomia Okamury k výrokům Václava Klause

Okamura: Chceme dát moc do rukou občanům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Dnes se do nás v rozhovoru pro Mf Dnes opřel Václav Klaus, když řekl, že navrhuje „Návrat k idejím, návrat k ideologickým, jasně definovaným politickým stranám. A to právě ty naše dnešní Úsvity, ANO a TOPy v žádném případě nejsou."

Moje reakce na toto vyjádření Václava Klause je taková: 

Lze souhlasit s tím, že po dvaceti letech poměrného volebního systému bez přímé odpovědnosti, se u nás strany se stávají výtahem k moci a politická diskuze řeší pouhé parametrické změny - zda DPH tolik nebo tolik zda tam přidat tolik a tam zas ubrat. Politický princip, vize, ideje jsou u stávajících stran pryč. 

Jedinou výjimkou je naše hnutí Úsvit přímé demokracie, které jako jediné přichází po dvaceti letech s revoluční politickou ideou - a tou je změna k systému přímé demokracie, který standartně a úspěšně funguje v mnoha zemích světa jako například ve Švýcarsku. My nemáme ambice řešit kdo s kým a co na jakém ministerstvu, ale přinášíme vizi nového politického systému s jasnou vizí a ideou: Chceme dát moc do rukou občanům. 

V tom jsme zcela jasně definovatelní a čitelní. Zatímco ODS ani další strany nemají vlastně představy kam posunout zemi a přináší jen sliby, že tam sníží daně, tam přidají na výplatě, tak my žádáme skutečné politické změny, které jsou klíčem k řešení drtivé většiny problémů současné politiky a správy státu.  

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…