Okamura: Chceme-li Úsvit budovat jako stálý projekt, musíme začít od komunálu

20.11.2013 13:08

Porcováním dortu s podobiznou z jedlého papíru skončil úvodní proslov předsedy Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury ve Vysokém Mýtě, kde se spolu s poslancem za Pardubický kraj Augustinem Andrlem setkal s příznivci hnutí.

Okamura: Chceme-li Úsvit budovat jako stálý projekt, musíme začít od komunálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

V hospodě u Lípy ve Vysokém Mýtě se uskutečnilo již druhé povolební setkání s příznivci Hnutí Úsvit přímé demokracie, na něž kromě poslance Augustina Karla Andrleho přijal pozvání i šéf hnutí Tomio Okamura. Ten hned v úvodu svého vystoupení před plným sálem nastínil přísedícím současnou práci Úsvitu v Poslanecké sněmovně.

„V těchto dnech jsme poslali hnutí ANO 2011 náš návrh všeobecného referenda, jednali jsme o něm i s předsedou ČSSD Sobotkou. Jednáme ale také s komunisty o zákonu o exekucích,“ připomněl Okamura práci hnutí posledních dní.  Ze současnosti přišla ale řeč na budoucnost. Předseda všem sympatizantům také zdůraznil, že nás čekají v příštím roce hned troje volby, přičemž všechny jsou pro hnutí velmi důležité. „ Kromě doplňujících senátních, nás čekají také evropské, řádné senátní a komunální. Nedá se říci, které jsou důležitější, ale chceme-li Úsvit budovat jako stálý projekt, musíme začít od komunálu,“  zdůraznil Okamura.

V souvislosti s budoucí strukturou Úsvitu zopakoval Okamura publiku, že v tuto chvíli probíhá jakýsi  „ping-pong“ s ministerstvem vnitra ohledně podoby stanov Hnutí, které budou mít přímý vliv na tvorbu organizací „ Musíme stanovy nastavit tak, aby k nám nemohli ani černé duše, ani velrybáři. Chceme členy, kteří ideály nadřazují nad svůj zájem,“ uvedl Okamura.

Jako výraz poděkování za předvedenou práci obdržel Okamura vynikající šlehačkový dort s vlastní fotografií z jedlého papíru od tamní ředitelky základní školy. Předseda neskrýval překvapení a radost z daru a pohotově jej rozporcoval mezi přítomné posluchače, aby se na každého dostalo.

Nová kancelář

Slova se následně ujal poslanec Andrle a pochválil přede všemi úspěšné kandidáty Úsvitu, kteří se sice do Sněmovny nedostali, nicméně zaznamenali ve volbách lokální úspěch. Poslanec za Pardubický kraj také připomněl, že jeho poslanecká kancelář bude otevřena ve Vysokém Mýtě, v centru Pardubického kraje.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…