Okamura: Najednou jsou tady všichni odborníci na cestovní ruch

12.09.2018 20:05

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 9. 2018 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o směnárenské činnosti a zákon o platebním styku

Okamura: Najednou jsou tady všichni odborníci na cestovní ruch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tak, my jako SPD jsme rádi, že je tady konečně komplexní návrh řešení směnárenské činnosti. Jak jsem tady tak slyšel, tak jsou tady najednou všichni odborníci na cestovní ruch, přes to, že jsem je v cestovním ruchu za svoji dvacetiletou praxi v životě neviděl a nic jsem o nich neslyšel. Takže teď pan Farský je najednou odborník na cestovní ruch. Jsou to amatéři, kteří se samozřejmě v cestovním ruchu vůbec nevyznají. My jsme rádi, že je tady konečně ten vládní, ten komplexní návrh, protože ta problematika je skutečně vážná. Je potřeba zlepšit image České republiky. Je potřeba, abychom přijali prodiskutovaný komplexní návrh, který zapadá také do ostatní legislativy. Takže my samozřejmě, jak jsme říkali před pár měsíci, rádi jsme počkali na ten komplexní návrh, který je skutečně řešen tak, jak my si představujeme, mnohem podrobněji, takový my podporujeme v SPD, protože já tady hlásím střet zájmů, jsem ve vedení Asociace českých cestovních kanceláří a agentur a my chceme stabilní cestovní ruch, stabilní příjezdový cestovní ruch. A netýká se to jenom cizinců, jak tady říkáte. Ale on se týká i českých turistů, kteří si směňují před svými cestami do zahraničí. Takže ten aspekt je tady skutečně široký a jsem rád, že jsme byli ti, kteří také dá se říci iniciovali to, aby vláda připravila tento komplexní návrh. Takže my ho podpoříme a jsme rádi, že čeští i zahraniční turisté budou více ochráněni před klamavými praktikami směnáren. Děkuji.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…